Hlavní obsah

Slavia neměla v derby šanci. Její produktivita je nízká, tvrdí expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco v jiných zápasech si fotbalová Slavia vytváří spoustu šancí, v nedělním derby vlastně neměla žádnou. Gól vstřelila z penalty Václavem Jurečkou. Bylo důvodem, že Sparta na ni nastoupila agresivně a slávisté se víc než hry věnovali reakcím na verdikty rozhodčích?

Slavia v derby bez vyložené šance. Příspěvek z pořadu Přímák_1Video: Sport.cz

 
Článek

„Těžko říct. Rozhodčí Szikszay řekl po utkání, že chtěl nechat hře zprvu volnější průběh. Potom si ale raději řekl, že hru chce rozkouskovat, aby nedošlo k excesům. Plynulost pak nebyla žádná. Kdo je ale na vině, jestli forma Slavie nebo připravenost Sparty nebo sudí… Těžko hodnotit,“ říká legenda Sparty, bývalý útočník Horst Siegl v pořadu Přímák na Sport.cz.

„Když vynechám derby, kdy to bylo tři jedna na střely na branku, tak Slavia vyprodukuje celkově obrovské množství střel na branku. Procento úspěšnosti má ale nízké,“ dodává Siegl, podle kterého bylo složité pro hráče se v derby prosadit.

„Za celý zápas nebyl odmávaný ani jeden ofsajd, což je unikát. Takže v utkání bylo minimálně náběhů za obranu, celkově málo prostoru pro hráče,“ podotýká bývalý kanonýr.

Reklama