Hlavní obsah

Sparťanské hvězdičky chřadnou. Experti mají jasno, která z nich Letnou opustí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalová Sparta válí. Ale kde jsou její mladé pušky? Naposledy nasázeli Letenští pět gólů ve Fortuna lize Jablonci a dokonce na jeho hřišti. I když trenér Brian Priske řádně zamíchal sestavou, v základu se neobjevil ani jeden z talentů Adam Karabec (nastoupil až v 67. minutě), Kryštof Daněk a Michal Ševčík. „Za mě je čas, aby kluky poslali na hostování. Nechat je sedět na lavičce je velký komfort, potřebují hrát," říká jasně legendární záložník Sparty Martin Frýdek v pořadu Přímák na Sport.cz.

Co bude se sparťanským triem Karabec, Daněk, Ševčík? Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Situace zmíněného tria je přece jenom rozdílná. Adam Karabec alespoň naskakuje do sestavy v pozici střídajícího hráče. Michal Ševčík po příchodu z Brna nastupuje ve druhé lize a úplně mimo hru je Kryštof Daněk. „Měl by pravidelně hrát. Zažil jsem v Leverkusenu, že jsem dva roky seděl na lavičce. Jasně, bylo mi víc a mladí kluci to asi snáší lépe, ale pro jejich sebevědomí a růst by bylo lepší, aby hráli," konstatuje Frýdek.

Vicemistr Evropy z roku 1996 vzpomíná na chvíle, kdy v rudém dresu končil Bořek Dočkal a jako o jeho nástupci se nahlas mluvilo právě o Karabcovi. „Je to podhrotový hráč, výborný v situacích jeden na jednoho, má skvělou kopací techniku, výbornou levou nohu i periferní vidění," chválí Frýdek, jenž momentálně trénuje divizní Český Brod.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Karabec slaví branku proti Olomouci.

Stejně jako další sparťané čekal, že Karabec chytí příležitost za pačesy. „Problém je v tom, že Sparta na podhrotového hráče momentálně prostě nehraje. Pozici desítky v současném herním stylu Sparty nevidím. Proto to ti kluci mají těžké. Přitom je do klubu brali jako špílmachry. Proto bych je pustil na hostování, aby mohli hrát," soudí Frýdek.

Sestřih utkání 3. předkola fotbalové Ligy mistrů FC Kodaň - AC Sparta PrahaVideo: O2 TV Sport

Moderátor pořadu Aleš Svoboda z O2 TV nabízí svůj pohled. Karabec ve Spartě podle něj zůstane, Ševčík bude zatím sbírat minutáž ve druhé lize a Daněk odejde na hostování. S tímhle scénřem se ztotožňuje i redaktor Sport.cz Jiří Lizec. „Daněk se nedostal do hry ani v Jablonci, kdy Priske nasadil osm náhradníků. To něco naznačuje," myslí si, že talent z Hané nejspíš Letné brzy zamává na rozloučenou. „Ohledně hostování by preferoval cizinu, uvidíme, jak to dopadne," prozrazuje Lizec.

Chápe, že trenér Priske vidí hráče každý den na tréninku a tak dobře ví, co dělá a proč sestavu skládá bez zmíněného tria. „Stejně si ale myslím, že když ty hráče nechá Sparta sedět na lavičce, tak je to škoda. Trenér pro to musí mít nějaký důvod," dodává.

Reklama