Hlavní obsah

Vypustil bych, že má Jarda Šilhavý před Albánií nůž na krku! Nároďák se v těžkých chvílích vždycky semknul, říká Rada

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po domácí remíze s Albánií se mluví o tom, že trenér národního týmu Jaroslav Šilhavý má nůž na krku. Pokud totiž Češi nezvládnou čtvrteční duel v Albánii, postup na Euro 2024 bude ohrožen. „Úplně bych vypustil, že má Jarda nůž na krku. Věřím, že je natolik zkušený, že vybere správnou jedenáctku a zápas zvládneme,“ říká bývalý reprezentační trenér Petr Rada v pořadu Přímák na Sport.cz.

Českou reprezentaci čekají klíčové kvalifikační boje. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Albánie vede „českou“ skupinu, proto se dá konstatovat, že česká reprezentace bude hrát v Tiraně téměř o všechno. Jenže ji čeká silný protivník a bouřlivé prostředí. „Doma jsme Albánce podcenili, mysleli jsme si, že je přejedeme. Jenže spousta z nich působí v Itálii, kde nehrají druhé housle. V Albánii půjde o křest ohněm, nečeká nás nic lehkého. Věřím ale, že to dáme,“ tvrdí Rada s tím, že národní mužstvo je plné hráčů, kteří jsou na bouřlivou kulisu na stadionech zvyklí z domácích soutěží.

„Souček s Coufalem táhnou West Ham, každý týden hrají před šedesáti, sedmdesáti tisíci. Kluci z bundesligy zažívají také pravidelně plné stadiony. V tom bych problém neviděl. Navíc český nároďák se vždycky, když šlo do tuhého, semknul a těžkou chvíli ustál. Ohledně postupu na šampionát bych byl klidný. Za naší generace se postupovalo jen z prvního místa, teď se dá i ze třetího,“ dodal nynější kouč pražské Dukly.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.