Hlavní obsah

Kapitán Albánie si dobíral Šilhavého a slíbil mu oheň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bitva prvního s druhým ve skupině, jenže teď už v opačném gardu. Vedoucí Albánie hostí české fotbalisty jako lídr a s výhodou svého pekelného domácího prostředí v Tiraně. Země propadla takové euforii, že podle zdejšího svazu bylo 300 tisíc žádostí o lístky. Hned třikrát spadl server, když byl prodej vstupenek na zápas fotbalové kvalifikace o postup na EURO spuštěn.

Trénink fotbalové reprezentace v AlbániiVideo: Pavel Dosadil, Sport.cz

 
Článek

Tirana (Od našeho zpravodaje) - Do Tirany se slétají krajané žijící po celé Evropě. Den před zápasem kvalifikace o EURO 2024 v Německu třeba z letadla z Frankfurtu vystupovali fanoušci zahalení do červených vlajek s černou orlicí.

Albánci samozřejmě cítí, že Češi mají ze zdejší atmosféry respekt, o němž ostatně před tréninkem na stadionu Air Albania mluvil i trenér Jaroslav Šilhavý. Je otázkou, zda pod tlak nedostane velké očekávání hlavně domácí tým.

„Atmosféra bude hodně zajímavá. Zeptejte se vašeho trenéra po zápase, pro koho je výhodou. Jak znám albánský národ, bude to oheň,“ dobíral si na tiskové konferenci českého kouče obránce Berat Djimsiti, kapitán albánské reprezentace a legionář z italského Bergama.

Není možný, aby nás Albánci sežrali. Věřím v naší kvalitu, říká Jakub BrabecVideo: Sport.cz, FAČR

„Momentálně jsme v jedné z nejlepších pozic, v jakých jsme kdy byli,“ varoval české soupeře lídr albánské kvalifikační senzace.

Albánci se také den před zápasem nezapomněli Šilhavého zeptat, jestli se po remíze v Praze a následné kritice necítí ohrožen. „Jde o zápas kvalifikace o postup na mistrovství Evropy, kam chceme. Je to náš cíl se tam dostat. Pro nás je zápas hodně důležitý. Tlak samozřejmě vnímáme, ale myslím, že to je normální,“ odvětil Šilhavý.

Albánci mohou těžit z dvoubodového náskoku, který mají k dobru.

„Remíza by nás uspokojila, ale budeme hrát na vítězství,“ přikyvuje trenér Sylvinho.

Reklama