Hlavní obsah

Šmicer: Krejčí má slabší období, ale na Euro neoddiskutovatelně patří

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kamarádovi, trenérovi fotbalové reprezentace Ivanu Haškovi, vůbec nezávidí. Vybrat 23 jmen pro Euro a vyladit tým herně bude podle Vladimíra Šmicra těžší než kdy jindy. „Dostali jsme se do situace, že je jistých sedm, osm hráčů. Potom jsou na každé místo až tři hráči. Lepší by to bylo samozřejmě naopak,“ říká vicemistr Evropy z roku 1996 v novém dílu svého podcastu Šmíca z voleje na serveru Sport.cz.

Šmíca z voleje: Krejčí má slabší období, ale na Euro neoddiskutovatelně patří!Video: Sport.cz

 
Článek

Národní tým má za sebou první sraz pod novým koučem Haškem, v obou přípravách zvítězil (2:1 v Norsku, 2:1 doma s Arménií). Hašek dal šanci několika nováčkům. Řekl si některý z nich o Euro?

„Musím říct, že se mi hlavně líbil stoper Hranáč. Zvládnul zápas s Arménií velice dobře. Vidím ho jako velkého kandidáta pro Euro. Výborně si počínal i obránce Vlček,“ tvrdí Šmicer. Zatímco na pozici brankáře, v obraně i v útoku je situace poměrně přehledná a příznivá, velkým problémem českého týmu jsou podle Šmicra kraje zálohy.

„Kraje nám prostě chyběj. S Arménií jsme si neuměli vypracovat přečíslení na křídlech, protože tam nemáme hráče, kteří by uměli jeden na jednoho,“ podotýká Šmicer. „Mohl by tam být Vašek Černý, který ale teď ve Wolfsburgu moc nehraje. Nebo bych na této pozici klidně zkusil útočníka Adama Hložka,“ dodává vítěz Ligy mistrů s Liverpoolem (2005).

Poslední týdny je velkým tématem mezi experty a fanoušky kapitán Sparty Ladislav Krejčí. Kladou si otázku, jestli by hráč, který nasekal na jaře řadu chyb, ale na druhé straně dokáže střílet góly, měl jet na Euro. „Neoddiskutovatelně na Euro patří. Cítím, že má slabší formu, dělá víc chyb než dřív. Ale někdy jsou taková období. Někdo říká, že mu došla energie, že odehrál hodně zápasů. S tím si ale musí poradit, náročný program fanoušky nezajímá. Tohle je záležitost Vládi Krejčího, potažmo realizačního týmu Sparty. Aby ho dostali do fazony,“ uvádí Šmicer.

Nedávné přípravy mu ukázaly, že v mužstvu nefungují souhry hráčů, kteří se na hřišti pohybují vedle sebe. „Pod trenérem Brücknerem jsem hrál s klukama vedle sebe naslepo. Měli jsme to naučený. Jeli jsme před dvaceti lety na Euro do Portugalska, předtím jsme spolu dva roky hráli v kvalifikaci. Zatímco současný tým se teprve tvoří,“ říká Šmicer, který se v podcastu vyjadřuje i o momentální slabší formě Sparty, souboji o mistrovský titul nebo o porouchaném čerpadle a suchém trávníku v Českých Budějovicích.

Dva ostřílení fotbalisti, Vladimír Šmicer a Robert Neumann, rozebírají aktuální fotbalové dění.

Pusťte si Šmícu z voleje třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si i naše další podcasty a pořady:

Reklama

Související témata: