Hlavní obsah

Šmicer: Kritiku Wiesnera za zahozenou šanci nechápu. Já bych ho naopak pochválil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manažer české reprezentace? Tato pozice je zřejmě zakletá. Ačkoli jde o důležitou funkci, Fotbalová asociace ČR s jejím obsazením otálí a neustále věc odsunuje. „Nevím, proč tomu tak je. Ale teď už by byl manažer páté kolo u vozu,“ říká bývalý reprezentační útočník Vladimír Šmicer v podcastu Šmíca z voleje na Sport.cz.

Šmíca z voleje: Manažer národního týmu by byl teď páté kolo u vozu!Video: Sport.cz

 
Článek

Vítěz Ligy mistrů s Liverpoolem z roku 2005 snáší vzápětí pro svoje tvrzení argumenty. „Mám od pozice manažera jiné představy a nároky než lidi, kteří o tom rozhodují. Měl by být u výběru trenéra. Jenže nebyl. Měl by se podílet na skládání realizačního týmu. Nebyl u toho. Měl by pomáhat s ubytováním během EURO. U toho taky nebyl. Nebyl ani u losování Ligy národů. Všechno je hotové. Za co by tedy nesl zodpovědnost?“

Má tedy vůbec smysl nového manažera volit? „Teď by byl manažer páté kolo u vozu. Když nebudou výsledky, v klidu řekne: Kluci, sorry, to je vaše práce. A pokud bude úspěch, může se nechat plácat po ramenou,“ podotýká Šmicer, který se v novém dílu podcastu vyjádřil také o výkonu Sparty ve čtvrtečním úvodním duelu vyřazovací části Evropské ligy na půdě Galatasaraye Istanbul (prohra 2:3).

„Bylo vidět, že si sparťané věří. Galatasaray je favorit, má řadu velkých hráčů, ale Sparta s ním odehrála výborný zápas. Nedala bohužel šance. Velkou spálil před koncem Wiesner, na kterého se snesla neskutečná kritika. Já bych ho naopak pochválil, že se dostal jako pravý bek do šance,“ uvádí Šmicer.

A co říká na krkolomný vstup Slavie do jara? Kvůli remíze ve Zlíně ztrácejí sešívaní na první Spartu už čtyři body. „Věřím, že se do toho Slavia dostane. Budu držet Spartě palce, aby přešla přes Galatasaray. Kdyby vypadla, byla by odpočinutá na ligu. Potřebuju, aby šla co nejdál,“ směje se Šmicer.

Dva ostřílení fotbalisti, Vladimír Šmicer a Robert Neumann, rozebírají aktuální fotbalové dění.

Pusťte si Šmícu z voleje třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si i naše další podcasty a pořady:

Reklama

Související témata: