Hlavní obsah

Šmicer: Průšvihář Ihattaren? Má v sobě démony jako Fenin! Kdybych si měl vsadit, jestli se dá do kupy, spíš bych řekl ne

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z předčasného konce trenéra Liverpoolu Jürgena Kloppa byl překvapený a smutný. Bývalý útočník Reds Vladimír Šmicer ale krok německého kouče chápe. „Má vybité baterky. Vyhrál s Liverpoolem všechno. Co s ním dokázal, je na sochu,“ říká vítěz Ligy mistrů z roku 2005 ve svém podcastu Šmíca z voleje na serveru Sport.cz.

Šmíca z voleje: Průšvihář Ihattaren? Má v sobě démony jako Fenin! Kdybych si měl vsadit, jestli se dá do kupy, spíš bych řekl neVideo: Sport.cz

 
Článek

„Klopp patří s pány Shanklym a Dalglishem mezi tři nejlepší trenéry v historii klubu. Má v sobě všechno. Umí se přátelsky usmát, ale když nasadí naštvaný obličej, člověk se ho bojí. Umí se ukázat pozitivní, ale má v sobě i toho zlého s bičem,“ říká Šmicer, který se měl možnost s Kloppem osobně setkat.

V novém díle podcastu se vyjádřil také ke stále neobsazené pozici manažera fotbalové reprezentace. Byť výkonný výbor sliboval, že bude znám do konce ledna. „Situace je zvláštní. Právě manažer konzultuje složení realizačního týmu, který už je nyní kompletní. Nevím, jestli vůbec bude manažer zvolený. Byla původně myšlenka, dát funkci osobnosti se zkušenostmi z nároďáku. Když odmítl Pavel Nedvěd, mluvilo se o Zdeňku Grygerovi, Tomáši Rosickém, Petru Čechovi, o Karlu Poborskému nebo o mně. Očekával jsem, že jedno ze jmen padne,“ podotýká Šmicer, který pochopitelně pečlivě sleduje „svoji“ Slavii.

Sešívaní notně zbrojí na jaro, v lednu přivedli několik posil. Tu poslední, Davida Zimu, zkraje týdne. Z AC Turín vykoupili 23letého obránce za 115 milionů korun. „V Turíně nehrával. Před EURO určitě zvažoval, co pro něj bude nejlepší, aby mohl o nominaci zabojovat. Zná klub, trenéra, prostředí. A Slavia je teď lepším klubem než AC Turín,“ tvrdí Šmicer.

A co říká na angažování Nizozemce Ihattarena, kterého provázejí průšvihy a je vláčen po soudech? Po období, kdy se připravoval individuálně, odletěl s A-týmem na soustředění do Portugalska, po jehož skončení byl přeřazen do béčka. Údajně i kvůli prohřeškům v Portugalsku…

„Slavia mu dala šanci, nějakou dobu se mu bude snažit vytvořit podmínky, aby se vrátil do bývalé formy. Ale zatím nevypadá, že by měl vůli. Někteří mladí kluci s talentem v sobě mají démony, kteří jsou silnější. Patří k nim třeba Martin Fenin, jehož kariéra nedopadla, jak si představoval. Nebo Honza Šimák. Kdybych si měl vsadit, jestli se dá Ihattaren do pořádku, spíš bych řekl, že ne,“ dodává Šmicer.

Dva ostřílení fotbalisti, Vladimír Šmicer a Robert Neumann, rozebírají aktuální fotbalové dění.

Pusťte si Šmícu z voleje třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si i naše další podcasty a pořady:

Reklama

Související témata: