Hlavní obsah

Stoper Kalamita opouští Spartu, změnil jen hotel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Letenští fanoušci si budou nejspíš pamatovat hlavně jeho chyby. Angažmá ve fotbalové Spartě mu moc nevyšlo, působil tak trochu jako stoper Kalamita. Gambijský reprezentant James Gomez po půlroce v Praze odchází. Dvaadvacetiletý obránce se vrací do dánské ligy, s devátým týmem tabulky Odense podepíše pětiletou smlouvu. Paradoxem je, že jeho nový klub je rovněž na soustředění v Marbelle. Gomez tak jen sbalil kufr a změnil hotel.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

James Gomez ze Sparty Praha během utkání v Jablonci.

Článek

Zahrál si právě probíhající Africký pohár národů. Na šampionát ho povolal belgický trenér gambijské reprezentace Tom Saintfiet.

Další starty v rudém dresu už James Gomez téměř jistě nepřidá.

Přišel do Sparty v létě z Horsens, podle serveru B.T. za zhruba deset milionů dánských korun (tehdy asi 32 milionů korun).

Očekávanou posilou se ovšem nestal. Když se výjimečně objevil v základní sestavě koncem října v Mladé Boleslavi, utkání mu vůbec nevyšlo a Sparta si připsala jedinou porážku v podzimní lize. Gomez pak ještě v následujícím týdnu odehrál celý pohárový duel na Bohemians a pomohl v Ďolíčku k obratu na 2:1 a postupu do čtvrtfinále. V Glasgow se ale svou hrubkou podepsal pod porážku 1:2 na Rangers v Evropské lize. V české soutěži už se od té doby neobjevil.

Na podzim tak zasáhl do osmi soutěžních zápasů.

„Odense dá Gomezovi pětiletou smlouvu. Jasně to signalizuje, že obránce musí být v týmu oporou v defenzivě,“ dodává dánský server.

Odense i Sparta již přestup potvrdily. Dánsky klub je rovněž pátečním soupeřem Pardubic.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Sparta - Slavia 0 : 0 58. min Živě
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
  4 : 2 Plzeň - Slovácko 4 : 2 dohráno
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  0 : 1 Ostrava - Ml. Boleslav 0 : 1 dohráno
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.