Hlavní obsah

Soudný den v pohárové Evropě. Hraje se o budoucnost českého fotbalu!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejen úspěšný závěr podzimu, v banku je mnohem víc. Tři tuzemské kluby mají před sebou horký čtvrtek v evropských pohárech. Všechny do něj vstoupí s nadějí na postup do jarního pokračování. Ve hře je hodně, další budoucnost českého fotbalu na pohárové scéně. I o tom mluví v aktuálním dílu podcastu Bodlo trenér a internacionál Stanislav Levý.

Foto: Sport.cz

Hostem podcastu Bodlo byl fotbalový internacionál a trenér Stanislav Levý.

Článek

Češi si zvykli na pět míst v pohárové Evropě. Pro příští sezonu jim ovšem zbyla už jen čtyři, a pokud se na jaře nepochlapí, nepolepší si ani pro ročník přespříští.

„Řekl bych, že současný stav je smutná realita našeho fotbalu. Nedokázali jsme udržet pozice, které jsme si pracně budovali, abychom měli pět mužstev," míní Stanislav Levý.

Pokles v žebříčku koeficientů má i další neblahé následky. České kluby budou muset v předkolech začínat čím dál tím dříve, což jim cestu do základních skupin jen zkomplikuje.

„Nemůžeme si asi představovat, že si v úvodních předkolech zajedeme někam do Ázerbájdžánu, Kazachstánu, Albánie nebo na Kypr a tam bez problémů postoupíme. Tak jednoduché to určitě není a je to velké úskalí a nebezpečí pro další bodový zisk do koeficientu," poukazuje Levý, že ve čtvrtek jde opravdu o hodně.

Reklama

Související témata: