Hlavní obsah

Tři zápasy, dva góly. Neškodnou Slavii v ofenzivě brzdí víc věcí, říká expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to krajně nepříjemná bilance. Slavia se gólově zasekla: v posledních třech kolech se zmohla jen na dvě branky, obě z penalt. Vršovický tým v neděli v Teplicích poprvé v ligové sezoně neskóroval, byla z toho jen remíza 0:0. Proč to slávistům v ofenzivě drhne? I o tom mluvil bývalý reprezentant Jan Rajnoch v pořadu Přímák na Sport.cz.

Slavii chybí v ofenzivě herní pohoda. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Červenobílí zažili v Teplicích návrat v čase. Po jarní plichtě 1:1 zakopli na Stínadlech znovu a ukázali, že se v ofenzivní fázi trápí. „Je pravda, že Teplice to doma znepříjemnily i dalším favoritům, ale třeba od Sparty jsem cítil víc chtění než od Slavie,“ všiml si Rajnoch.

Co je špatně? „Slávistům momentálně chybí herní pohoda a hráč, který by dokázal udělat něco navíc. Někdo, kdo vlétne do vápna a vstřelí gól nebo k němu aspoň pomůže. Přitom Slavia má hráče, kteří umějí vyvinout tlak. Tijani, Van Buren, Chytil…“ vypočítal Rajnoch.

Teplice poctivě bránily a Slavia měla problém se prosadit. „Když je to zavřené, blok soupeře důsledně organizovaný jako v Teplicích a nejde to třeba prostrčením nebo chytrou uličkou, musíte to zkoušet jinak. Třeba to obehrávat rychleji a pouštět centry do kapsy. Zkrátka víc se o to porvat a mít větší důraz v šestnáctce,“ popsal Rajnoch.

„Určitý rozruch přinesl žolík Ivan Schranz, který nastoupil do druhé půle. Ale jinak mi u Slavie chyběla větší chuť jít do vápna a dát gól. Když už se to jednou stalo, Juráska trefil míč do paty, byl z toho ofsajd a po zásahu VAR gól neplatil,“ poznamenal Rajnoch.

Byla to choulostivá situace, slávistický trenér Jindřich Trpišovský mluvil o možné penaltě po údajném faulu na Matěje Juráska. „Taky jsem si v první chvíli říkal, že když VAR odvolá gól, rozhodčí by měl písknout penaltu,“ vykládal Rajnoch. „Ovšem mám pocit, že se s teplickým hráčem nedotkli, Jurásek to možná trochu přihrál.“

Reklama