Hlavní obsah

Vidíš, kam jsme to oba dotáhli! Horváth o Ronaldovi, Portugalsku i kafi a cigárkách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeho jméno je v Portugalsku pořád známé, více než roční angažmá ve Sportingu Lisabon na začátku milénia orámoval Pavel Horváth gólem měsíce. Ve slavném portugalském klubu se nynější plzeňský asistent potkal s tehdy ještě neznámým Cristianem Ronaldem, který se postaví dnes večer v Lisabonu Čechům v Lize národů. „Já si ho tolik nepamatuju. Byl tenkrát ještě v béčku, chodil s námi trénovat," vzpomíná Horváth ve fotbalovém podcastu Bodlo na serveru Sport.cz.

Pavel Horváth byl hostem 23. epizody podcastu BodloVideo: Sport.cz

 
Článek

Vůdčí osobnost zlaté plzeňské party se s Ronaldem setkal nečekaně před třemi lety v Turíně, kde byl za ikonou Stará dámy Pavlem Nedvědem. Horváth v Bodlu popisuje, jak Ronaldo reagoval, když ho spatřil na chodbě stadionu.

Vůbec díky angažmá ve Sportingu poznal spoustu světových hráčů. Joaa Pinta, Ricarda Quaresmu nebo legendárního brankáře Manchesteru United Petera Schmeichela. „Zažil jsem tam vlastně i mladého Caspera, jeho syna. Peter ho bral na tréninky, po nich na něj šil neskutečný rány. Klidně z malého vápna. Smál se mu, když míč nechytil. No, a Casper je dánskou jedničkou a vyhrál Premier League s Leicesterem," říká Horváth, který v podcastu dává k dobru úsměvnou kuřáckou historku se spoluhráči ze Sportingu.

Na stadionu Sportingu ve čtvrtek večer nastoupí proti Ronaldovi a spol. česká reprezentace. Jaký výsledek Horváthův tipuje? „Tipovat nechci. Kluci ukázali ve dvou domácích zápasech velké srdce i kvalitu. Bylo by fajn, kdyby uhráli bod," tvrdí Horváth.

Reklama

Související témata: