Hlavní obsah

O dvacítce bojující o medaili i Hudáčkovi v Kladně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mistrovství světa hráčů do dvaceti let se blíží ke svému vrcholu. O medaili si zahrají také čeští hokejisté, kteří ve čtvrtečním semifinále vyzvou domácí Švédy. Probíhající turnaj budoucích hvězd probírali v podcastu Za mantinelem redaktoři Sportu.cz Martin Kézr a Michal Sobotka. Zastavili se také u působení Pardubic na Spengler Cupu či třaskavém příchodu brankáře Júlia Hudáčka do extraligového Kladna.

Za mantinelem: O dvacítce bojující o medaili i Hudáčkovi v KladněVideo: Sport.cz

 
Článek

Boj o finále čeká české hokejisty ve čtvrtek od 15:00. Dostali se do něj díky úternímu vítězství nad Kanadou 3:2. „Přijde mi komické řešit, zda je postup zasloužený, nebo ne. Měli jsme štěstí, ale čtvrtfinálový výkon se mi líbil,“ zhodnotil Kézr postup přes favorita.

Výběr kouče Patrika Augusty nyní čeká souboj s domácími Švédy. Ten určí, zda Češi budou v pátečním finále hrát o zlato, nebo o bronz. Ve čtvrtek je každopádně čeká venkovní prostředí se vším všudy, protože turnaj se koná v Göteborgu. Na druhou stranu, pro domácí výběr to může být svazující, na čemž se shodli i redaktoři Sportu.cz.

Mládežnický hokej v Česku se každopádně zvedá. Augustův výběr zatím úspěšně navazuje na loňské výkony dvacítky pod Radimem Rulíkem, který se pak přesunul k seniorské reprezentaci. Ve Švédsku ale působí v roli poradce „svého“ bývalého týmu. „Myslím si, že koncept, že národní tým bude hrát ve všech kategoriích stejným stylem, je velmi pozitivní,“ zmínil Kézr.

Podle Sobotky je velkou výhodou, že mladší hráči mohou snadněji zapadnout do herního stylu seniorské reprezentace. „Radim Rulík hokejisty vidí ve svém stylu a nemusí je tolik zkoušet,“ uvedl.

Část podcastu redaktoři věnovali také situaci v extralize, a to nejen tabulkové. Řeč přišla také na příchod brankáře Júlia Hudáčka do Kladna. Slovenský gólman se přitom netajil, že by se rád vrátil do KHL. Tedy souotěže, která funguje jako výkladní skříň ruského Kremlu, který nelítostně rozpoutal válku na území Ukrajiny.

„Nelze hráče izolovat do konce kariéry, ale konflikt je neustále v průběhu a Hudáček teď neměl dostat šanci chytat v české lize,“ řekl Sobotka. Podle redaktorů Sportu.cz to ukazuje i na zoufalý tah majitele Rytířů Jaromíra Jágra. „Vypadá to jako zoufalý tah a ne úplně fungující věci kolem marketingu. Nemáme gólmana, tak vezmeme prvního, který jde,“ dodal Kézr.

Aktuální hokejové události pod drobnohledem redaktorů Sport.cz.

Pusťte si Za mantinelem třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si i naše další podcasty a pořady:

Reklama