Hlavní obsah

O nováčcích i tvořícím se jádru národního týmu pro mistrovství světa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejová reprezentace má za sebou druhý turnaj pod trenérem Radimem Rulíkem. V celkově šestém zápase poprvé poznala chuť porážky. „Už bylo vidět, že soupeři jsou na styl národního týmu více připravení,“ říká v podcastu Za mantinelem hokejový redaktor Sport.cz Michal Sobotka. S kolegou Janem Škvorem rozebrali nejen výkon nováčků, ale také tvořící se jádro týmu pro domácí květnové mistrovství světa v Praze a Ostravě.

Za mantinelem: O nováčcích i tvořícím se jádru národního týmu pro mistrovství světaVideo: Sport.cz

 
Článek

Švýcarské hokejové hry začaly pro hokejisty čtvrtečním domácím zápasem v O2 areně, ve kterém Rulíkovi svěřenci porazili Finsko 2:1. V Curychu na širokém kluzišti pak zapsali vítězství nad domácím výběrem 3:2 v prodloužení a porážku 3:5 se Švédy. Na prvním nezdaru se mimo jiné podepsal krátký odpočinek mezi sobotním a nedělním duelem.

„Mezi zápasy uběhlo jen šestnáct hodin. To je velký rozdíl a něco jiného je, když to má v nohách jen jeden tým. Každá hodina se hodí,“ tvrdí Škvor. Reprezentace po dvou turnajích Euro Hockey Tour přesto nasbírala 14 bodů a jen o jeden zaostává za Švédskem, které zatím podnik vede.

Radim Rulík do Švýcarska nominoval hned tři nováčky. Na každý post jeden. V jednom duelu se v brance představil Josef Kořenář, dva zápasy pak sehráli obránci Mikuláš Hovorka s Jakubem Rychlovským. A podle kouče Rulíka si někteří vedli velmi dobře a jiní dobře. „Dobře pasuje na Mikuláše Hovorku. Bylo vidět, že na mezinárodní úroveň zatím nestačí. To ale neznamená, že by v budoucnu měl dveře do národního týmu zavřené,“ říká Sobotka. „Byla by škoda ho zatracovat. Je to pro něj zkušenost a ví, že na sobě bude muset ještě pracovat,“ dodává Škvor.

Trenér po turnaji v Curychu hovořil také o tvořícím se jádru týmu. Konkrétní jména sice neprozradil, ale na jeho nominaci je patrný určitý mustr. Redaktoři Sportu.cz spolu probrali jména, která by do současného jádra reprezentace měla patřit.

Aktuální hokejové události pod drobnohledem redaktorů Sport.cz.

Pusťte si Za mantinelem třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si i naše další podcasty a pořady:

Reklama