Hlavní obsah

O podivné situaci kolem vítkovického Lakatoše i o litvínovském trumfu v boji o čtyřku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Litvínov, Brno, Liberec a České Budějovice. Tato čtveřice týmů bojuje v hokejové Tipsport extralize o poslední volné místo pro přímý postup do čtvrtfinále play off. Redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Jan Škvor v novém dílu podcastu Za mantinelem rozebírají šance jednotlivých mužstev na čtvrté místo, věnují se však i situaci ve Vítkovicích, které v posledních dvou zápasech vyřadily ze sestavy svého nejproduktivnějšího hráče a kapitána Dominika Lakatoše.

Za mantinelem 23. 2.Video: Sport.cz

 
Článek

„Lakatoš se nevešel do sestavy z výkonnostních důvodů,“ říkal vítkovický trenér Pavel Trnka po zápasech s Olomoucí a brněnskou Kometou, které Ostravané i bez svého obvyklého kapitána oba vyhráli.

Kézr se Škvorem však mají za to, že čistě jen o výkonnostní důvody nepůjde. „Bude za tím i něco nehokejového,“ míní Škvor.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Dominik Lakatoš naposledy nastoupil proti Českým Budějovicím. Připsal si jeden gól, prohru ale neodvrátilVideo: Tipsport Extraliga / BPA

„Vypadá to, že ve dvouzápasovém odstavení Lakatoše ze sestavy je i něco výchovného. Pokud se tedy ve Vítkovicích vůbec uvažuje o jeho vrácení do sestavy. Anebo jsme na začátku takzvaně Muellerovy cesty, tedy že Lakatoš už za Vítkovice hrát nebude,“ zmiňuje šéfredaktor Sport.cz Kézr situaci z konce listopadu, kdy se Vítkovice rozešly s hvězdným americkým útočníkem, který už v klubu nechtěl pokračovat.

Zatímco Škvor míní, že Lakatoš, jenž má platnou smlouvu i pro příští sezonu, se v pátečním duelu proti Plzni do sestavy Vítkovic vrátí, Kézr si tím zdaleka není tak jistý.

Situace ohledně posledního týmu, který doplní Pardubice, Spartu a Třinec coby přímé postupující do čtvrtfinále, zůstává dál zamotaná. Díky čtvrteční výhře 7:4 v Českých Budějovicích poskočil na čtvrté místo Litvínov, který má aktuálně náskok dvou bodů na Kometu Brno (to má odehráno o utkání méně).

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Banes Motor Č. Budějovice vs. HC Verva Litvínov - Game Highlights 4:7Video: Tipsport Extraliga / BPA

Trumfem Vervy navíc může být návrat kapitána Matúše Sukeľa, který nastoupil po více než čtyřech měsících. A svůj comeback po operaci v dolní části těla navíc na jihu Čech ozdobil gólem.

Řeč však přišla i na Kladno, které už se baráži nevyhne snad ani zázrakem. A dokáže ještě Mladá Boleslav smazat desetibodové manko na dvanácté Karlovy Vary a proklouznout do předkola play off? Nejen to se řešilo v novém dílu podcastu Za mantinelem.

Aktuální hokejové události pod drobnohledem redaktorů Sport.cz.

Pusťte si Za mantinelem třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si i naše další podcasty a pořady:

Reklama