Hlavní obsah

O Rulíkově kostře, svazových kostlivcích ve skříni i proč Pastrňák dohání Jágra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Venku teploty šplhají ke třiceti stupňům, pořádné horko ale v posledních dnech panovalo i u ledu. Během čtvrtka byl odvolán kouč národního týmu Kari Jalonen, jehož nahradil Radim Rulík, kterého zase u reprezentační dvacítky vystřídal Patrik Augusta. Do toho vyhlášení ankety Zlatá hokejka i zásah policistů z Národní centrály proti organizovanému zločinu v sídle svazu, kde se zajímali o dokumenty spojené s hospodařením bývalého vedení svazu. Nejen to, ale i draft v NHL, rozebírají v novém díle podcastu Za mantinelem redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Jan Škvor.

Za mantinelem 30. 6. 2023Video: Sport.cz

 
Článek

Tři týdny, během nichž svazový výkonný výbor zasedal hned třikrát, trvalo, než padlo rozhodnutí ukázat Karimu Jalonenovi po blamáži na MS v Tampere a Rize dveře a přivést jimi Radima Rulíka.

Dosavadní šéf dvacítky si od ní s sebou bere i kompletní realizační tým a zapřísáhl se, že u áčka chce předvádět stejný hokej jako na posledním stříbrném MS U20. Tedy aktivní a agresivní hru s celoplošnou obranu a se snahou diktovat tempo hry.

Nový trenér hokejové reprezentace Radim Rulík. Klíčové pro mé rozhodnutí bylo, že se mnou šli kluci z dvacítkyVideo: Sport.cz

A Rulík hned dodával, že by pro turnaje Euro Hockey Tour rád vytvořil kostru týmu, která se nebude příliš měnit, a měla by být základem pro nadcházející šampionát v Praze. „Ano, je fajn mít určitou kostru, před MS ale přijedou posily z NHL, které budou chtít doma nastoupit. A budou pak mít hráči v oné kostře na MS stejnou roli jako na turnajích Euro Hockey Tour? Budou evropští hráči schopní plnit jinou roli, než kterou měli během sezony?" ptá se Škvor.

David Pastrňák ovládl anketu Zlatá hokejka. Dělá super reklamu českému hokeji, vyzdvihují ho další oceněníVideo: Sport.cz

David Pastrňák ve čtvrtek vyhrál v sedmadvaceti letech už pošesté Zlatou hokejku, v historických tabulkách se osamostatnil na druhém místě a šest dalších triumfů mu chybí k vyrovnání rekordmana ankety Jaromíra Jágra. „Zdá se to jako téměř neřešitelný úkol, jenže Pastrňákovi je teprve 27 let a v tuhle chvíli nemá v našem hokeji konkurenci. Loňské vítězství Ondřeje Paláta berme spíš jako výjimku potvrzující pravidlo. Proto myslím, že není tak nereálné, že by Pastrňák mohl atakovat Jágra," soudí Kézr.

Co stojí za napochodováním policistů z Národní centrály proti organizovanému zločinu do sídla svazu i agentury BPA sport marketing, která k poslednímu červnu končí po 15 letech jako výhradní marketingový partner svazu? A co přinesl poslední draft NHL? I o tom více v posledním předprázdninovém dílu podcastu Za mantinelem.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články