Hlavní obsah

O strachu o jalovou Kometu i o módě s brankáři pro nájezdy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od startu hokejové extraligy sice ještě neuplynul ani týden, přesto už došlo na šlágr Sparty s Pardubicemi, který v Praze navštívilo přes 10 tisíc diváků. Redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Jan Škvor v novém dílu podcastu Za mantinelem rozebírají nejen bitvu dvou největších favoritů soutěže, věnují se ale i příjemnému překvapení v podání Karlových Varů, stejně jako bodově i gólově mlčící Kometě.

Za mantinelem: O strachu o jalovou Kometu i o módě s brankáři pro nájezdyVideo: Sport.cz

 
Článek

Přestože hit v O2 areně nabídl v základní hrací době šest gólů; po třech na obou stranách; i několik šarvátek a potyček, trenéři Gross s Varaďou se na tiskovce shodovali, že emocí na ledě čekali víc. „I tahle vyjádření dávají tušit, že se v dalších vzájemných zápasech Dynama s se Spartou máme na co těšit,“ odhaduje Škvor a vyzdvihuje výkon pardubického Matěje Pauloviče, který ve třetím útoku prokázal, že dokáže být nejen platným defenzivním forvardem.

Kézr vyzdvihuje Pavla Kousala, jenž se ukázal jako nájezdový trumf Sparty. V neděli proti Třinci vytáhl drzou fintu á la Kučerov, proti Pardubicím uspěl se střelou mezi betony. V obou případech čelil gólmanům, kteří v zápase nechytali. Švančara i Klouček šli do branky až na nájezdy, Klouček dokonce až v jejich průběhu.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta - Pardubice 4:3 (samostatné nájezdy- rozhodující gól P. Kousal)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Trošku se nám to stalo módou. Jenže ten nový gólman je studený a má to složité. I když rozumím logice trenéra (Varadi), že když Will dostane dva góly ze dvou nájezdů, chce něco zkusit změnit,“ míní Kézr.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Sparta - Pardubice 4:3sn Video: Tipsport Extraliga / BPA

Oba redaktoři se pak shodují, že zatímco plný počet šesti bodů v podání karlovarské Energie je dosavadním největším pozitivním překvapením, zklamáním jsou naopak výkony Komety. Ta čeká nejen na první bod, ale i gól, což se v historii české extraligy dosud přihodilo jen Havířovu a Liberci.

„Kometa už v pátek hraje doma s Litvínovem, což je pro ni strašně důležitý zápas. Bude to mít ale o to složitější, že se bude muset obejít hned bez čtyř útočníků - zraněných Kollára, Kratochvíla, Vincoura a distancovaného Zbořila,“ upozorňuje Škvor.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Energie Karlovy Vary vs. HC Kometa Brno 4:0Video: Tipsport Extraliga / BPA

Řeč přišla i na divácký zájem o první dvě extraligová kola, stejně jako na Chance ligu a Zlín, který má po třech kolech jediný bod a krčí se u dna tabulky.

Reklama