Hlavní obsah

O senzaci na úvod extraligy, 16letém úkazu i o prvním dvougólovém střelci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní čekání skončilo, hokejová extraliga je zpátky. A odstartovala velkým překvapením, když úřadující mistři z Třince po bezkrevném výkonu prohráli na ledě Plzně. Hokejoví redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Jan Škvor v novém dílu podcastu Za mantinelem rozebírají nejen příčiny selhání Ocelářů, věnují se i extraligovému debutu 16letého útočníka Západočechů Adama Benáka, ale i dalším zápasům úvodního kola.

Podcast Za mantinelem Video: Sport.cz

 
Článek

„Pořád jde jen o jedno kolo, prohrát se může. Spíše je pro Třinec zdviženým prstem, jak k tomu došlo,“ říká Škvor, že mistr v prvních 30 minutách duelu postrádal agresivitu, nestačil bruslařsky a spíše než jako tým působil jako soubor individualistů.

„Pro Třinec jde o varování, že takhle teda ne,“ doplňuje Kézr a připomíná, že v neděli čeká Slezany v domácím prostředí náročný zápas s pražskou Spartou.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Plzeň - Třinec 3:1Video: Tipsport Extraliga / BPA

Extraligovou premiéru absolvoval v dresu Plzně teprve 16letý forvard Adam Benák. Byť se do statistik gólem ani asistencí nezapsal, za třináct minut na ledě ukázal navzdory své výšce (1,7 metru) a váze (necelých 70 kg) velký potenciál „Ukazuje, že máme opravdu veliký talent. Šikovný a talentovaný kluk, s hokejovým instinktem. Opravdu klobouk dolů, z toho kluka může něco být, pokud se nezkazí,“ míní Kézr.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Plzeň - Třinec, bitka na konecVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Spolu se Škvorem pak debatovali, jestli úvodní kolo ve svém pátečním pokračování může přinést větší senzaci než porážku Třince. Byla by jím být výhra Litvínova v Pardubicích nebo Českých Budějovic na Spartě?

Najde extraliga po prvním kole alespoň jednoho dvougólového střelce a kdo by se jím mohl stát? A bude Plzeň v čele tabulky po víkendu, v němž se v neděli představí v Litvínově? I to tipují Kézr se Škvorem.

Anketa: Kdo je největší favorit hokejové extraligy?Video: Sport.cz

Oba redaktoři rozebírají fakt, že od aktuální sezony se hlavním vysílatelem extraligy stala O2 TV Sport, která nabídne díky multidimenzi všechny zápasy v přímém přenosu, vyjma jednoho nedělního vysílaného na ČT sport.

Nejen to najdete v novém dílu podcastu Za mantinelem.

Reklama