Hlavní obsah

O tlačenici na střeleckém trůnu i o nesmyslné časové kolizi s fotbalovým derby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco o nejproduktivnějšího hráče základní části hokejové extraligy si to v jejích posledních dvou kolech rozdají třinecký Martin Růžička s libereckým Tomášem Filippim, boj o krále střelců zůstává mnohem zamotanější. Ve hře zůstává minimálně dvanáct útočníků. Redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Jan Škvor v novém dílu podcastu Za mantinel rozebírají, jak by tlačenice na kanonýrském trůnu mohla dopadnout. Došlo ale i na boj kvarteta týmů o čtvrté místo zaručující přímý postup do čtvrtfinále a rovněž na nedělní závěrečné 52. kolo, které časově koliduje s fotbalovým derby pražských „S“.

Za mantinelem: O tlačenici na střeleckém trůnu i o nesmyslné časové kolizi s fotbalovým derbyVideo: Sport.cz

 
Článek

Zatímco v otázce kanadského bodování se oba redaktoři shodují, že Růžička nakonec i díky aktuálnímu dvoubodovému náskoku nechá Filippiho za sebou, bitva o nejlepšího kanonýra opravdu slibuje velké drama.

Aktuálně je na čele liberecké duo Filippi - Rychlovský se 24 góly, jen o zásah méně však mají třinecký Růžička, pardubický Sedlák, litvínovský Koblasa a královehradecký Okuliar. 22 tref pak nastřádal litvínovský O. Kaše. Na 21 brankách je pak dalších pět útočníků.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Nejhezčí góly třineckého Martina RůžičkyVideo: Tipsport Extraliga / BPA

„Nepamatuju v extralize, že by dvanáct hráčů bylo dvě kola před koncem srovnáno pouze ve třech gólech. Všichni se reálně mohou stát králi střelců,“ uvažuje šéfredaktor Kézr. Když mají každý vyřknout jedno jméno, Škvor sází na Sedláka, Kézr zase na Filippiho.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Nejhezčí góly libereckého Tomáše FilippihoVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Velice zamotaný je však i boj o čtvrtou pozici. Aktuálně ji drží brněnská Kometa, o bod zpět jsou České Budějovice, o další Liberec a ještě o jeden bod Litvínov. Hodně napoví už páteční souboj mezi domácími Bílými Tygry a Kometou.

Obě poslední kola mají jednotný začátek zápasů (v pátek od 17:30, v neděli o hodinu dříve). A v neděli bohužel dojde na časovou kolizi mezi extraligovým kolem a fotbalovým derby. Sparta hostí Slavii od 18:00 hodin.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Nejhezčí góly pardubického Lukáše SedlákaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

„Nevymyslelo se to dobře. Vzhledem k tomu, že český fotbal v tuhle chvíli nemůže nabídnout atraktivnější zápas než Sparta - Slavia, tak považuju za strašně nešťastné, že derby začne v době, kdy se ještě bude hrát na všech sedmi extraligových stadionech. Ten, kdo půjde na hokej, nemá šanci vidět fotbal,“ stýská si Kézr.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Šestice hokejistů, která se pere o korunu krále střelců extraligy, se postarala o nádherné trefy.Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Nejsmysluplnější řešení by bylo, kdyby poslední extraligové kolo začínalo od tří a fotbalové derby v 19:30 nebo o půl hodiny později,“ nabízí Škvor možné řešení, na které ale nedošlo.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Nejhezčí góly libereckého Jakuba RychlovskéhoVideo: Tipsport Extraliga / BPA

„Trošku to navazuje na neochotu České televize s tím víc hýbat. Považuju to za nešťastné a myslím, že tady měl udělat krok hokej, potažmo vysílatel, který si v neděli určuje přenos. A to je Česká televize,“ dodává Kézr. ČT bude v neděli vysílat utkání Třince s Kometou.

Aktuální hokejové události pod drobnohledem redaktorů Sport.cz.

Pusťte si Za mantinelem třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si i naše další podcasty a pořady:

Reklama