Hlavní obsah

O trápící se Mladé Boleslavi i rekordním startu Litvínova

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejová extraliga se blíží ke konci své první čtvrtiny. O překvapení v tabulce není po nekompletním desátém kole nouze. Redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Michal Sobotka v novém dílu podcastu Za mantinelem rozebírají skvělý start Litvínova i slabé výkony Mladé Boleslavi. Řeč přišla také na to, kdo z extraligy by si zasloužil pozvánku na první reprezentační akci, kterou bude blížící se turnaj Karjala ve Finsku v polovině listopadu.

Za mantinelem: O trápící se Mladé Boleslavi i rekordním startu LitvínovaVideo: Sport.cz

 
Článek

Mladá Boleslav v prvních 11 kolech posbírala jen osm bodů a uzavírá extraligovou tabulku. Naposledy v neděli ztratila prakticky vyhraný domácí zápas s Plzní. Vedla 3:0, ale nakonec prohrála 3:4. „Já mám pocit, že tam není dobře vůbec nic v tuhle chvíli. Nefunguje brankářská dvojice, obrana dělá spoustu chyb. Trenéru (Jiřímu) Kalousovi nezávidím,“ míní Kézr.

Právě Kalousova pozice se začala po porážce s Plzní hodně probírat. „Kdybychom teď hledali nejohroženějšího trenéra, tak je na mladoboleslavské střídačce,“ říká Kézr. Sportovní manažer Bruslařského klubu Martin Ševc po zápase s Plzní hovořil o tom, že trenérský štáb důvěru zatím má. Raději by se porozhlédl po posilách do hráčského kádru.

Daleko příjemnější problémy řeší v Litvínově. Po deseti výhrách v řadě se Verva v tabulce ocitla na druhém místě a prohání favorizované Pardubice. Opřít se může o notně posílený útok a brankáře Mateje Tomka, který vzadu napravuje občasné chyby obrany. „Co se týče očekávaných gólů proti týmu, Litvínov je nejhorším týmem v extralize. Značí to, že obrana tolik nefunguje. Být druhý v tabulce a zároveň nejhorší v očekávaných gólech proti je anomálie,“ tvrdí Sobotka.

Severočeši se trefili do posil. Především druhý útok ve složení bratrů Kašových a Nicolase Hlavy patří mezi ty nejlepší v extralize. „Ondřej Kaše je na úroveň extraligy rozdílový hráč. Myslím si, že hodně vytáhl i bráchu Davida,“ upozornil Kézr. „Kdyby Ondřej Kaše neměl v minulosti smůlu na otřesy mozku, tak je to hráč, který v extralize nehraje,“ doplnil Sobotka.

Oba redaktoři hodnotili také situaci na konci tabulky a zamysleli se nad extraligovými jmény, která by se měly objevit v první nominaci reprezentačního kouče Radima Rulíka na turnaj Karjaly.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.