Hlavní obsah

O včasné facce, zvláštním odepsání Noska a řezu i mezi hokejisty ze zámoří

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Závěr přípravy českých hokejistů na domácí mistrovství světa nepřinesl do kabiny národního týmu zrovna klid. A samotná nominace hlavního trenéra Radima Rulíka přinesla několik překvapení. Kouč připustil, že jednu z posil ze zámoří Tomáše Noska vyřadil už po špatném výkonu ve čtvrtečním utkání proti Finsku. „Nerozumím tomu, proč mu to neřekli hned, když v pátek se rozloučili se Zadinou a Kodýtkem,“ podotýkají redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Matěj Vybíral v podcastu Za mantinelem. Co říkají na nominaci, kdo je potěšil a kdo jim v kádru chybí?

Podcast Za mantinelem o včasné facce, zvláštním odepsání Noska a řezu i mezi hokejisty ze zámoří.Video: Sport.cz

 
Článek

Do přípravy Rulík povolal šest útočníků ze zámoří. Už ze začátku avizoval, že nálepka NHL automaticky neznamená místenku na šampionát. Přesto je překvapením, že se do týmu vešli jen Dominik Kubalík s Ondřejem Palátem. Pro Filipa Zadinu, Radima Zohornu, Jakuba Vránu a Tomáše Noska místo nezbylo. „Nikdo to neodnesl nespravedlivě,“ podotkl šéfredaktor webu Kézr.

Nelíbil se mu však důvod, jakým realizační tým zdůvodnil vyřazení forvarda New Jersey. Rulík totiž na tiskové konferenci zmínil, že o Noskovi rozhodl už po utkání s Finskem. „To se mu sice vůbec nepovedlo, ale dostal roli na centru první formace, na kterou z klubu není zvyklý. Pokud by se mu přichystala pozice třeba ve třetím útoku, určitě by mu mohla sedět víc,“ mínil Kézr.

Noska jsem nenominoval na MS už na základě výkonu v utkání s Finskem, říká Radim Rulík a vysvětluje, proč chybí i Vrána, Radim Zohorna nebo Ticháček. Video: Sport.cz

„Pořád si myslím, že tam je ještě něco víc. Na mě to trochu působilo, že se Rulíkovi nelíbilo, jak Nosek pracoval pro tým. Nevíme taky, jak třeba působil v kabině,“ nadhodil novinář. „Ale jeden zápas je málo, aby se ukázalo, jestli hráč z NHL na mistrovství má, nebo ne,“ poznamenal Vybíral. „Souvisí to však s tím, že v týmu byl ohromný přetlak. Pokud hráči nevěříš, nechceš mu dát prostor ani v přípravě a radši zkusíš jiné varianty,“ líčil.

Redaktoři rozebírali i absenci nejproduktivnějšího obránce extraligy, kladenského Jiřího Ticháčka, který si ve 21 letech mohl odbýt premiéru na šampionátu. „Za mě mohl jet třeba místo Jana Ščotky, který mě úplně nepřesvědčil. Já bych tam radši viděl mladšího hráče. Ale je vidět, že Rulík aktuálně nemyslí na budoucnost a soustředí se jenom na současnost. Chce mít v týmu zkušenosti,“ vysvětloval Vybíral.

Záznam: Nominace hokejové reprezentace na MSVideo: Sport.cz

Oba experti byli z turnaje Betano Hockey Games v Brně rozpačití. „Ukázalo se, že tým zatím není sehraný,“ tvrdil mladší z kolegů. „Nikdo nehrál pořádně s nikým. Trochu mi přijde, že Rulík České hry obětoval. A pokud bude úspěch, tak se na Brno hned zapomene,“ poznamenal Kézr. „Určitě nemá cenu tým odepisovat. Je lepší dostat facku teď než na mistrovství,“ souhlasil Vybíral.

V podcastu Za mantinelem se redaktoři zaměřili i na detaily v české hře, tipovali gólmanské rozdělení rolí i největší favority šampionátu, který v Praze a Ostravě začíná už za pět dní.

Aktuální hokejové události pod drobnohledem redaktorů Sport.cz.

Pusťte si Za mantinelem třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si i naše další podcasty a pořady: