Hlavní obsah

Zápas podzimu pro Slavii. Za určitých okolností může bodovat i v Římě, míní expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě výhry ze dvou zápasů s celkovým skóre 8:0 a průběžné první místo ve skupině. Slavia je v Evropské lize rozjetá, ovšem ve čtvrtek večer ji čeká nejsilnější podzimní soupeř: AS Řím. Finalista posledního ročníku Evropské ligy a loňský vítěz Konferenční ligy se slavným trenérem Josém Mourinhem. Mají slávisté proti obrovi šanci? I o tom byla řeč v pořadu Přímák na Sport.cz, jehož hostem byl trenér David Horejš.

Slavia cestuje do Říma. Příspěvek z pořadu Přímák Video: Sport.cz

 
Článek

„Bude to těžké utkání, AS Řím znamená obrovskou kvalitu. Přesto jsem přesvědčený, že slávisté můžou uspět,“ poznamenal Horejš. „Řím má silný tým hlavně do ofenzivy, ovšem i slávisté jsou už zkušení. Mají za sebou dost těžkých zápasů a umějí je zvládat.“

Z dvanácti ligových kol vršovická parta třikrát ztratila body, ovšem v Evropské lize je zatím stoprocentní. Na výhru 2:0 v aréně Servette Ženeva navázala velkolepým vítězstvím 6:0 nad Tiraspolem. „Slavia může uhrát dobrý výsledek i v Římě. Důležité je, aby měla kompletní kádr: věřím, že i proto trenéři v lize některé hráče pošetřili,“ vykládal Horejš.

„Slávisté praktikují systém 3-4-3, z kterého určitě neustoupí. Ve hře mají spoustu variability, jejich styl je běžecky náročný. Logicky budou chtít využít slabiny soupeře a zároveň se připravit na jeho silné stránky. I na ofenzivní esa kolem útočníka Romela Lukaka,“ zmínil Horejš belgickou zbraň AS Řím. Lukakova bilance v této sezoně je skvostná: 9 zápasů, 7 gólů.

Počítal by se ze žhavé partie v Římě i bod, nebo si slávisté půjdou pro všechny tři? „AS Řím má velké jméno, ale určitě tam nepojedete jen pro bod. Vždycky chcete vyhrát,“ zdůraznil Horejš.

„Pokaždé záleží na vývoji zápasu, který může ovlivnit spousta věcí. Včetně reakce hráčů na konkrétní situace,“ popsal Horejš. „Věřím, že se slávisté stejně jako v předchozích dvou utkáních Evropské ligy budou chtít prezentovat hrou, která jim přinese body.“

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.