Hlavní obsah

Kdo vyhrál 170 miliónů na WSOP?

V noci 29.10. odstartovalo velké finále turnaje, kterého by se rád zúčastnil asi každý pokerový hráč. Hlavní turnaj série World series of poker se nedohrává nikde jinde, než v hotelovém komplexu Rio v Las Vegas. K finálovému stolu zasedla poslední devítka odvážných sportovců, kteří se sem probojovali z pole čítajícího 6 598 hráčů. Buy-in do turnaje byl 10 000 dolarů a vítěz si mimo krásné odměny 8 531 853 dolary odnesl i nejcennější pokerovou trofej a to všemi známý zlatý náramek.

Foto: wsop.com

Greg Merson se stal novým světovým šampionem v pokeru. Pokořil více než 6.500 dalších sportovců a kromě balíku peněz má i prestižní zlatý náramek.

Článek
Fotogalerie

Na finálový stůl se nakonec nedostala žádná příslušnice něžného pohlaví, Gaelle z Francie a Elizabeth z Norska by finálový stůl jistě zpestřily. Bohužel ale ukončily své působení těsně před branami finále. Jedna žena, přestože na finálovém stole nesedí, ale do jeho průběhu zasáhla, byť prostřednictvím muže Jesse Sylvii. Vanessa Selbst je totiž Jessovou koučkou a na October nine ho připravovala.

Pro české fanoušky není bohužel tato událost tak zajímavá jako ta loňská, kde zářil na lasvegaském nebi Martin Staszko. Letos si ale podobného vzrušení užili Maďaři díky Andrasi Koroknaiemu, který byl jediným zástupcem neamerické země ve finále WSOP. Andreasovi se ale ve finále úplně nedařilo a ukončil své působení na šestém místě s odměnou 1 640 902 dolary, která ale není úplně zanedbatelná.

Jako chipleader do hry nastupoval Američan Jesse Sylvia, který se dostal i do trojice nejlepších společně s Jacobem Balsigerem a Gregem Mersonem. V zajímavé hře se dostal do křížku Balsiger s Mersonem. Pánové se poslali preflop all-in. Merson s K-Q a Balsiger s Q-10. Flop Balsigerovi nepomohl a tak ukončil své působení na třetím místě s odměnou 3 799 073 dolary. Najednou se tedy Greg dostal na chiplead a Jesse se musel snažit.

Poslední den hráli pánové ve 3 lidech nekonečných 12 hodin. V závěrečné handě celého turnaje vystavil Merson Silviu složitému rozhodnutí, když mu poslal all in s K-5 v diamantech. Sivia nakonec dorovnal s kombinací J-Q v listech, board mu nepomohl a vítězem se tak stal Greg Merson. Na Jesse Sylviu tedy zbylo pár drobných v hodnotě  5 295 249 dolarů. Greg který získal pohádkových 8 531 853 dolary a zlatý náramek k tomu navíc svým vítězstvím dosáhl ještě jednoho triumfu. Podařilo se mu totiž odsunout Phila Hellmutha v soutěži WSOP player roku 2012 na druhé místo a sám se stal vítězem. Tímto výkonem se Greg Merson navždy zapíše do pokerových dějin.

Reklama