Hlavní obsah

Mistr Evropy v pokeru Martin Kabrhel dokázal nemožné. Na vrchol za dva roky!

Jméno Martina Kabrhela jste jistě nejednou slyšeli. Tento pokerový profík se na svou budoucí poker PRO profesi připravoval již jako malý Martínek. Studium Matematicko-fyzikální fakulty mu, aniž by to ještě tušil, dalo optimální základy pro dráhu profi sportovce s nynějšími turnajovými výhrami ve výší 1,2 miliónu dolarů.

Foto: Tomáš Stacha

Martin Kabrhel o sobě ve velkých turnajích nedal docela dlouho vědět. Ale poslední slovo zcela jistě zatím neřekl.

Článek
Fotogalerie

Myslíte si, že se naše nejoblíbenější dovednostní hra nedá naučit za dva roky? To se tedy pekelně mýlíte. Martin s pokerem začal v roce 2008 a to nejprve na internetu. Již o pouhé dva roky později triumfoval jako vítěz na Mistrovství Evropy v Badenu, kde porazil 189 soupeřů. Navíc k titulu náležela taková malá prémie čítající 190 320 eur, která Martina jistě neurazila.

O pár měsíců později se Martin zapsal do análů European Poker Tour, když jako první v historii dokázal vyhrát dva vedlejší turnaje s buy-inem 2 150 dolarů. Za vítězství v portugalské Vilamouře si připsal 58 000 eur a hned za měsíc v Praze dalších 100 000 eur. Největší výhra jeho turnajové kariéry přišla po vyřazení z main eventu EPT v Deuavillle, kde si spravil chuť na high rolleru s buy-inem 20 000 eur a z Francie odjížděl bohatší o 250 000 eur. To už bylo jasné, že mu neunikne ani nominace na EPT Player of the Year. V této anketě se nakonec umístil na třetím místě za ještě úspěšnějším Čechem Honzou Škampou. Český poker slavil triumf.

V roce 2010 se také poprvé vydal na WSOP do Las Vegas a ani tam jeho působení neprošlo bez povšimnutí. Martin už ve finálních soubojích na velkých evropských turnajích ukázal, že v heads-upech příliš neprohrává, a proto nikoho nepřekvapilo, když se z 256 účastníků na prestižním WSOP Heads-up Championshipu s buy-inem 10 000 dolarů probojoval do top 16. Na placené pozice se dostal také v 6-max Limit Holdemu. Na WSOP v roce 2011 měl Martin také pár ITM umístění. Ale další opravdu velký úspěch se dostavil letos na EPT v Monte Carlu, odkud si za druhé místo v turnaji se startovným 5 000 eur mohl odnést 142 300 eur. Martin je ale hráč a ví, že se peníze musí točit. Proto si cvrnkl i high roller za 100 000 eur a další side eventy. Smolné bylo, že se nezadařilo a tak si Martin odvezl z Monte Carla nakonec pouze krásné zážitky.

Poslední dobou se Martin začal velmi věnovat high stakes cash game. Nedávno byl viděn v doupěti známého výtečníka Leona Tsoukerníka. Na cashovku, která se přenášela živě, se Martin střetl například s Honzou Škampou, nebo třeba Magicmanem. Abych Vám přiblížila atmosféru těchto her, tak již za pár minut od startu byl pot asi 290 000 eur. Zde se Martinovi ale příliš nedařilo a prohrál třetinu svého buy-inu, který byl 30 000 eur.

Nyní trošku zabrousíme do Martinovy soukromé sféry. S Honzou Škampou nesdílel pouze společný úspěch na EPT, ale i bývalou přítelkyni. No a jaký je největší úspěch z Martinova soukromí? Myslím si, že to bude jeho tříletá dcerka. Dále mě zajímal i Martinův pokerový vzor a tím není nikdo jiný než legenda Doyle Brunson. Pokud vám byl můj článek málo a chcete se dozvědět o Martinovi ještě více informací, tak by vám neměl uniknout díl Všechnopárty, kde tento úspěšný pokerista vystoupil.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články