Hlavní obsah

WPT: Dominik Nitsche „Lvím králem" Afriky

Včera vyvrcholilo turnajové klání další zastávky World Poker Tour, a to v Jižní Africe. WPT Emperors Palace Poker Classic – bezpochyby největší pokerový turnaj kontinentu - odstartoval 22. října v casinu Emperors Palace v Johannesburgu, a to prvním startovním dnem 1A. Do eventu s buy-inem $3.300 (re-entry) se ve dni 1A a 1B zapojilo dohromady 230 hráčů a po druhém dni turnaje se pole zúžilo k top 27 vypláceným pozicím.

Foto: WPT

Dominik Nitsche získal v Jihoafrické republice další prestižní trofej. Po výhře na WSOP se mu podařilo vyhrát i WPT!

Článek
Fotogalerie

Do turnajové bitvy historicky prvního WPT kontinentu se zapojili nejen mezinárodní pokeroví profesionálové jako Liv Boeree, Joe Cada, Melanie Weisner či Chris Moneymaker, ale také místní pokeroví hrdinové. Hugh Todd je jediným držitelem WSOP náramku pocházející z Jižní Afriky. Historie tohoto hráče sahá až do roku 1982, nicméně jeho vítězství v $5.000 Seven Card Stud eventu a získání WSOP náramku se odehrálo v roce 1990. Raymond Rahme se do povědomí dostal v roce 2007, kdy se na finálovém stole main eventu WSOP utkal o prestižní titul světového šampiona a skončil třetí za Jerry Yangem a Tuan Lamem. Získal výhru ve výši 3 miliony dolarů.

Po třetím dni WPT Emperors Palace Poker Classic však již žádný z těchto hráčů nefiguroval v soupisu chipcountů. Finálová šestka, která postoupila do Dne 4, měla jasného vůdce.

Chipcount finálového stolu:
Seat 1: Dominik Nitsche – 2.915.000
Seat 2: Jason Strauss – 1.270.000
Seat 3: Wesley Weigand – 455.000
Seat 4: Andrew Anthony – 365.000
Seat 5: William Ross – 1.285.000
Seat 6: Jerome Bradpiece – 930.000

Dominik Nitsche, 22letý německý profesionál, který nedávno redakci pokerlife poskytl rozsáhlý rozhovor o své dosavadní kariéře, prošel Den 3 jako ohnivá střela. Za svůj neuvěřitelný run si přinesl přes 40 % žetonů k finálovému stolu. Druhý na chipech pak nastupoval jeho kamarád William Ross. V audio rozhovoru před FT s Lee Davym, bloggerem WPT, se Dominik vyjádřil, že hráčem, kterého by nerad dostal do heads-upu je právě William Ross nebo Jerome Bradpiece. Duel s těmito hráči by považoval za opravdu obtížný. Po prvních dvou levelech FT byli vyřazeni dva hráči a Nitsche již čelil výzvě ve formě Jeroma Bradpiece, který mezitím nasbíral dostatek chipů. Bradpiece se po dalších dvou levelech navzdory přání Dominika do heads-upu probojoval. William Ross si připsal třetí místo a $80.985.

Heads-up započal ve znamení Nitscheho, který držel téměř 2/3 žetonů, ale Bradpiece rychle situaci otočil poté co check-calloval tlak Nitscheho na všech streetech boardu s párem šestek. Nitsche však opět získal kontrolu nad situací v monstrózním potu. Bradpiece otevřel a dostal 3bet od Nitscheho, následoval call. Bradpiece pak dorovnal každý Nitscheho barel. Nitsche držel ace-king a Bradpiece ace-jack, board podržel Dominika, a tato handa se stala rozhodující pro turnajový život obou hráčů. Bradpiece byl odkázán na strategii „fold nebo shove", ale nakonec to byl shove ze strany Nitscheho, který ukončil turnaj. Britský hráč Jerome Bradpiece skončil na druhém místě za $121.477. Nejnovějším WPT šampionem a pokerovým Lvím králem Johannesburgu se stal Dominik Nitsche.

Mladej nám to hned sdělil na FB...

1. místo – Dominik Nitsche - $206.153
2. místo – Jerome Bradpiece - $121,477
3. místo – William Ross - $80,985
4. místo - Wesley Weigand - $56,321
5. místo - Jason Strauss - $41,965
6. místo - Andrew Anthony - $32,394

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články