Hlavní obsah

Američany čeká poslední zkouška

Třetí zápas v šesti dnech dnes odehrají američtí fotbalisté. Soupeři České republiky v základní skupině na mistrovství světa v Německu se dnes doma utkají s Lotyšskem.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Američané zatím mohou být s přípravou spokojeni jen napůl. V úterý přivítali defenzivní tým Maroka, se kterým si neporadili a prohráli 0-1. V pátek nastoupilo v základu devět nových hráčů, kteří přichystali porážku 2-0 Venezuele; ta ovšem na rozdíl od Maroka hrála daleko otevřeněji. Dnes je čeká poslední utkání před odletem do Německa. Američtí hráči budou mít v Connecticutu další příležitost dokázat trenérovi, že si zaslouží být v týmu, který zahájí mistrovství světa utkáním proti českému výběru. Kvůli zraněním dnes ale nenastoupí kapitán týmu, záložník Claudio Reyna, obránce Gregg Berhalter a zřejmě ani další záložník John O'Brien.

Lotyšsko si poslední minuty slávy užilo před dvěma lety, kdy se probojovalo na Euro 2004. Na něm podle očekávání skončilo v silné základní skupině, ve které bylo spolu s Českem, Německem a Nizozemím. V kvalifikaci do Německa se jim nedařilo; se čtyřmi výhrami skončili ve své skupině pátí, když za sebou nechali jen Lichtenštejnsko a Lucembursko. Dnešní utkání pro ně bude první po téměř půl roce; naposledy se lotyšský výběr utkal koncem minulého roku se Severní Koreou, kterou porazili 2:1.

Podle bookmakerů by měl poslední test dopadnout pro Američany dobře; společnost Betandwin vypsala na domácí nízký kurs 1.30. Myslíte si, že hosté dnes mají šanci alespoň remizovat? Pak si vsaďte na neprohru Lotyšů v kursu 2.91.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.