Hlavní obsah

Boston je zase na cestách

Po delší době se v NHL v pondělí neodehraje žádný zápas, který by obstaraly dva týmy z jedné divize. Dallas si prodlouží pobyt v New Yorku a po sotva čtyřiadvacetihodinovém odpočinku se postaví Islanders. Edmonton zakončí dlouhou sérii domácích zápasů duelem s Columbusem. Washington chce potvrdit probuzení proti Buffalu. Philadelphia hostí Boston.

Článek

Letci si vytvořili v říjnu v atlantické divizi solidní náskok, který se však ve druhém měsíci rozplynul. Začátek listopadu zastihl Philadelphii na cestách, což ji přibrzdilo v dalším růstu. Ve druhé polovině měsíce se však situace obrátila a tým přestal vyhrávat doma. V pátek dopřál výhru v prodloužení i soupeři, kterého vedl dočasný trenér. Hned o den později Philadelphia naopak ustřílela a vyhrála na ledě klubu, který dosud celkově nasbíral nejvíce bodů. Podruhé v listopadu odchytal celý zápas finský gólman Niittymäki. Biron tedy chytá mnohem častěji a jeho statistiky ukazují, že je to zcela oprávněné. V útoku již téměř tři týdny chybí Gagne, ale pozornost na sebe letos strhávají především produktivní střelci Richards a letní posila Briere. Žádný zápas v listopadu za Philadelphii ještě neodehrál obránce Hatcher, který nadále patří k nejlepším hokejistům klubu v +/- hodnocení. Tento týden by se již měl vrátit do sestavy.

Boston orámoval první listopadovou dekádu dvěma výhrami, mezi které ovšem vložil čtyři zápasy, v nichž skóroval pouze pětkrát. Klub se velmi spoléhá na umění brankáře Thomase, který ve třinácti ze šestnácti zápasů, k nimž dosud v této sezóně nastoupil, dostal dva a méně gólů. Desetigólového útočníka však dosud v sestavě najít nelze a není tudíž divu, že Boston patří k nejhůře střílejícím klubům ligy. Savard přitom vybízí spoluhráče přesnými přihrávkami ke skórování dosti často. Děje se tak především v přesilovkách. Ze zadních řad se o totéž snaží Chára. Z důležitých útočníků delší dobu absentuje Bergeron. Thornton a Lucic si jako členové čtvrté řady moc nezahráli, ani když byli zdraví. Svůj debut si díky jejich absenci v NHL prožil v sobotu Sobotka. Mimo hru je obránce Ference.

Kluby se potkávájí téměř přesně po měsíci. V říjnovém zápase se odehrál velmi nepříjemný incident. Zatímco jeho viník dostal zákaz startu v malém počtu utkání, jeho oběť si od té doby nezahrála. Bookmakeři bwin favorizují v dnešním zápase domácí tým, za který nastoupí i v říjnu nepochopitelně jednající Jones. Na Philadelphii je vypsán kurs 1,95 . Hosté si však zvykli na ledě dnešního soupeře alespoň jednou za sezónu v normální hrací době vyhrát. Dnes se to Bostonu může podařit v kursu 3,05 .

Reklama