Hlavní obsah

David Lafata a Adam Varadi vyhlášení Tipsport hráči utkání

Tento týden byli vyhlášeni Tipsport hráči utkání David Lafata z Jablonce a Adam Varadi z Ostravy. Oba byli střelci vítězných branek svých týmů.

Foto: Petr Horník, Právo

David Lafata na srazu fotbalové reprezentace

Článek

Jablonec – Brno 1:0

DAVID LAFATA

 Právě David Lafata prožívá excelentní jaro. Jeho Jablonec prohání vedoucí duo Sparta, Baník. Naposledy výbornou formu Jablonce i Lafaty odskákalo Brno. David Lafata vstřelil ve 37. minutě rozhodující gól. Už sedmý v jarní části Gambrinus ligy.

„Jsem za něj moc rád. My nejsme mužstvo, které každého smete 4:0. Ale poctivě pracujeme a vyplácí se nám to,“ zhodnotil Lafata klubové i své úspěšné tažení jarem.

Za svůj výkon proti Brnu byl logicky vyhlášený Tipsport hráčem utkání. „Těší mě takové ocenění. Ale na druhou stranu na toho, kdo dá gól je nejvíc vidět. Ale aby ho mohl dát, musí pracovat všichni, takže je to zásluha spoluhráčů a já jim moc děkuju,“ uzavřel David Lafata.

Bohemians 1905 – Baník 0:1

ADAM VARADI

 Bitva jako z Anglie. Nesmlouvaví řízci z Vršovic a proti nim Baník, který kráčí vstříc titulu. Hrál se fotbal plný osobních soubojů. Bolel, ale divákům nabídl krásnou posívanou. Zápas rozhodl centr Matěje Vydry, na který si naběhl Adam Varadi, převálcoval obránce a skvěle hlavou trefil tak, že brankář domácích neměl nejmenší šanci. I za to ho diváci vyhlásili Tipsport hráčem utkání.

„Ten gól znamenal tři body, a proto si ho cením. Teď už víme, že hrajeme o titul. Příště se Spartou a na Bazalech bude skvělá atmosféra,“ nechal se slyšet Adam Varadi, útočník Baníku.

Reklama