Hlavní obsah

Edmonton má šanci rozhodnout o postupu doma

, 17. května 2006

Druhé kolo play off NHL nabídlo tři velmi rychle ukončené série. Ani v té poslední čtvrté nemusí dojít na vyčerpání všech teoreticky potřebných sedmi duelů. O postupujícím se zde totiž může rozhodnout už dnes. Edmonton v minulém týdnu otočil stav série a dnes hraje doma.

Článek

Dnes domácí tým zlomil vývoj série ve třetím zápase přesně před týdnem, když soupeře přestřílel a vyhrál po více než sto minutách čistého času hry. V dalších dvou duelech Edmontonu pomohly dobré výkony brankáře Rolosona a produktivní střelba. Tréninku se již včera zúčastnil útočník Harvey, ale o možnosti jeho startu trenér odmítl spekulovat. Otázkou je opět i start našeho Dvořáka.

San Jose má ve svém středu nejlepšího střelce dlouhodobé části NHL. Cheechoo se velmi snaží střílet i nyní, což je vidět na počtu jeho střel v play off, ale jeho úspěšnost je pod deseti procenty. Mužstvu jako celku se pak nedaří hra v oslabení. V posledním zápase vypadlo z role především ve třetí třetině. Brankář Toskala v posledních dvou zápasech obdržel skoro stejný počet gólů jako v celém předchozím průběhu play off, ale trenérovu důvěru zřejmě dostane znovu.

Bookmakeři BetAndWin očekávají dnes konec série. Na výhru Edmontonu v normální hrací době vypsali kurs 1,97. San Jose od angažování J. Thorntona ovšem čtyři zápasy v řadě neprohrálo. Dnes si na něj lze vsadit v kursu 3,0.

Reklama