Hlavní obsah

Gambrinus liga očima Luďka Zelenky

Věřím, že v Plzni dáme první gól na hřišti soupeře a konečně zvítězíme. Tvrdí to brněnský útočník Luděk Zelenka, který pro Eurotip.cz okomentoval desáté kolo naší nejvyšší soutěže.

Článek

Především na defenzivu spoléhají letos fotbalisté Brna. V devíti zápasech inkasovali jen třikrát, sami ale dali pouhých pět gólů a venku na přesnou trefu stále ještě čekají. To by se prý mělo změnit dnes v Plzni. "Teď jsme měli takový období, kdy se nám tolik nedařilo. V Plzni chceme vyhrát a zbavit se tý nálepky, že jsme venku ještě nedali gól. Takže věřím, že tam bude dvojka," tvrdí útočník, který dal letos tři z pěti gólů Brna.

Dva vynikající zápasy odehráli před reprezentační přestávkou hráči Teplic. V osmém kole zvítězili v Příbrami 3:0 a před dvěma týdny jako vůbec první dokázali porazit Mladou Boleslav. Dnes se pokusí formu potvrdit na hřišti Zlína. "Zlínu to teď moc nejde, dvakrát za sebou nedal gól a předtím horko těžko vyhráli 1:0 nad Příbramí. Teplice porazily Příbram a minule vyhrály nad Boleslaví, ve Zlíně ale podle mě těch gólů moc nepadne, takže bych to zase viděl na remízu," tipuje nerozhodný výsledek Luděk Zelenka.

Dva zápasy po sobě vyhráli na svém stadionu fotbalisté Kladna. Potřetí se pokusí potěšit své fanoušky v utkání se Slavií. "Když hrálo Kladno naposled doma, tak vyhrálo nad Olomoucí. Myslím, že by si teď i mohlo věřit. Slavie zahrála výborně v Plzni i v derby, kde byla lepší. U ní ale vidím ten problém, že svoje výkony nedokáže zopakovat a když už to vypadá, že je v pohodě, tak vždycky přijde překvapení. Věřím, že to je i tenhle případ a že na Kladně bude jednička," říká bývalý hráč sešívaných.

Na úplné dno ligové tabulky se po posledním kole propadlo Slovácko. Tým, který na výhru čeká už osm kol, v neděli zavítá do Mostu. "Most hrál u nás naposled dobře, na druhou stranu Slovácko je na tom špatně a ztrácí body i doma, takže mu moc nevěřím. Tady bych to viděl na jasnou jedničku," říká útočník.

Prohra v Teplicích v posledním kole stála Mladou Boleslav vedení v nejvyšší soutěži. Tým trenéra Uhrina, který v Poháru UEFA dokázal postoupit přes Marseille, si nyní může spravit chuť v souboji s Českými Budějovicemi. "Boleslav v minulým kole přišla o první flek a určitě se tam bude chtít vrátit. Budějovice jsou pro mě ale docela milým překvapením, jak hrajou, venku dokázaly uspět i v Mostě. Takže si myslím, že to Mladá Boleslav nebude mít tak jednoduchý, přesto bych si tipnul, že vyhraje, i když možná jen o gól," věří v těsné vítězství domácích expert.

Jen díky mizerné formě Slovácka se hráči Příbrami drží na předposledním místě Gambrinus ligy. Tým, který prohrál pět zápasů v řadě, před dvěma týdny dokázal uhrát cenný bod v Ostravě. Dnes by na svůj předešlý výkon chtěl navázat, čeká ho ale nejtěžší soupeř - Liberec. "Liberec je jasnej favorit, Příbram je pro mě ale takovej nevyzpytatelnej manšaft. Zatím hodně ztrácí, hlavně doma, to se ale může zlomit... já jim teď věřím, myslím, že Příbram neprohraje," tipuje překvapení Luděk Zelenka.

Nejvyhecovanější utkání tohoto víkendu uvidí diváci na pražské Letné. Domácí Sparta svede souboj s Baníkem Ostrava. "Sparta se dala dohromady, po příchodu Michala Bílka se hodně zvedla, podle mě by tady měla bejt stoprocentně jednička," říká stručně útočník.

Mimo pásmo sestupu se po dlouhých týdnech ocitli fotbalisté Olomouce. Příbram totiž v Ostravě ztratila body a Hanáci dokázali v důležitém utkání porazit Slovácko. V pondělní dohrávce se svěřenci trenéra Petržely představí v Jablonci. "Co jsem slyšel, tak v Olomouci jsou radikální řezy, hráči se tam změnili, Petržela tam údajně vládne tvrdou rukou. Teď doma vyhráli nad Slováckem, venku ale předtím prohrávali už 0:3 v poločase a myslím, že ani na Jablonec stačit nebudou a bude jednička," uzavírá Luděk Zelenka.

Reklama