Hlavní obsah

Odpoutá se Tottenham ode dna tabulky?

Eurotip.cz

V pokračujícím 12. kole Premier league změří síly desátý Manchester City se stále posledním Tottenhamem. Ten zažívá pod vedením nového kouče Harry Redknappa skvělé období a ještě nepoznal hořkost porážky.

Článek

Manchester City se nachází přesně ve středu tabulky Premier league, ale v posledních utkáních se mu příliš nedaří. V polovině října remizovali svěřenci trenéra Marka Hughese 2:2 v Newcastlu a následně díky hattricku Robinha porazili Stoke. Na půdě Middlesbrough ani Boltonu Citizens žádné body nezískali, když v obou utkáních prohráli 0:2. Chuť si domácí spravili alespoň v Poháru UEFA, kde přehráli 3:2 holandské Twente.

„V tuto chvíli patříme k týmům, které svým fotbalem baví lidi, ale pokud budeme pokračovat ve špatných defenzivních výkonech, moc bodů nezískáme. V posledních letech jsme tolik neinkasovali, ale také jsme nebyli tolik produktivní. Nyní je to přesně naopak,“ konstatuje kapitán domácích Richard Dunne.

Blues se dnes musejí obejít bez belgického záložníka Vincenta Kompanyho, kterého do hry nepustí karetní trest. Do základní sestavy by se po zranění rád podíval útočník Benjani, který proti Twente jenom střídal, ale po třech minutách pobytu na hřišti dokázal vstřelit vítězný gól.

Tottenham si v prvním utkání pod novým koučem připsal vítězství 2:0 nad Boltonem a následně získal díky skvělému závěru bod na horké půdě Arsenalu. Minulý týden nezastavil Kohouty ani vedoucí Liverpool (2:1), který v 90. minutě pokořil Roman Pavlyuchenko. Londýnský celek nezaváhal ani ve čtvrtečním utkání Poháru UEFA, když na White Hart Lane přivítal přemožitele pražské Sparty, Dynamo Záhřeb, a nedal mu nejmenší šanci. Velký podíl na výhře 4:0 měl Darren Bent, který vsítil hattrick.

„Odehráli jsme dobrý zápas. Po výsledcích z posledních dní panuje v týmu obrovská spokojenost. Ukázali jsme velkou kvalitu, dobře jsme kombinovali a drželi balón. V útoku panuje zdravá konkurence. Bent i Pavlyuchenko umí střílet góly a Fraizer Campbell předvedl obrovské nadšení pro hru,“ říká manažer hostí Harry Redknapp. Ten proti Záhřebu šetřil Ledleyho Kinga, který se s velkou pravděpodobností vrátí do základní sestavy. Kvůli problému s kotníkem si určitě nezahraje Giovani dos Santos a otazník visí nad startem Jermaina Jenase.

Bookmakeři favorizují domácí Manchester City s kursem na výhru 1.90. Na vítězství Tottenhamu si můžete u bwinu vsadit v kursu 3.80 a na remízu je kurs 3.20.

Reklama