Hlavní obsah

Potvrdí mladí Švýcaři i dnes roli favorita?

Hokejové mistrovství světa do 20 let skupiny B, konkrétně turnaj hraný ve švýcarském Herisau, pokračuje dnes třetímy zápasy. Domácí reprezentace, jenž má na svém kontě dvě vítězství, se ve večerním utkání představí proti Francii. Ta si zatím připsala po jedné výhře a porážce.

Foto: AP

Opora švýcarské juniorské reprezentace Luca Sbisa v dresu Philadelphie Flyers.

Článek

Francouzi nejprve na úvod v neděli překvapivě přehráli Slovince. Výborný výkon podal především brankář Clément Fouquerel, hrající nejvyšší soutěž v Caen. Jeho třiatřicet úspěšných zásahů, oproti pouhé jediné inkasované brance, výrazně přispělo k cenné výhře.

Ve včerejším duelu s Běloruskem již takovou úspěšnost neměl, ovšem zápas se nepovedl celému francouzskému celku. Hokejisté ze země galského kohouta sice vstřelili úvodní gól zápasu, jenže nakonec utrpěli vysokou prohru o šest branek. Jedinými krajánky ve výběru trenéra Renauda Jacquina jsou útočníci Stéphane Da Costa, hrající nižší soutěž v Americe, Remy Rimann působící v Lausanne, a obránce Yohann Auvittu z Jyväskyly. Ostatní hráči předvádí své umění ve francouzské lize.

Švýcaři v prvním střetnutí rozdrtili slaboučké Estonce, jejich druhým soupeřem bylo Polsko. A i s tímto protivníkem si snadno poradili. Do tohoto střetnutí vstoupili ve velkém stylu a po sedmi minutách byl stav již tři nula v jejich prospěch. I přes veškerou snahu nemělo Polsko šanci na zvrat v utkání, a druhá hladká výhra domácích byla na světě.

Pouze 18letý obránce Luca Sbisa, jehož zaměstnavatelem je Philadelphia Flyers, nehraje v zemi helvétského kříže. Švýcarská soutěž má ovšem stoupající úroveň. Úkolem celku kouče Jakoba Kollikera je postoupit mezi nejlepší reprezentace ve své věkové kategorii, k čemuž tedy musí tito mladíci celý turnaj v domácím prostředí vyhrát. Největší překážkou by jim mělo být Bělorusko. Ani Francouze však rozhodně nesmí podcenit.

Dolehne na favorizované Švýcary tlak z velkých očekávání médií i hokejové veřejnosti, či odejdou i napotřetí v turnaji z ledu jako vítězové? Bwin vypsal na výhru Švýcarska kurs 1.04, na nerozhodný výsledek 11.00 rovných, a na vítězství Francie si můžete vsadit v zajímavém kursu 16.00 přesně.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články