Hlavní obsah

Fotbalisté startují kvalifikaci ME, prvním sokem Litva

Měsíce příprav jsou pryč, fotbalová reprezentace jde do bojů o mistrovství Evropy 2012. V Olomouci svěřenci trenéra Bílka změří síly s Litvou, která kvalifikaci odstartovala překvapivou remízou ve Skotsku.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

Domácí fanoušci se těší na další kanonádu, v Olomouci se českým fotbalistům v historii dařilo. Nyní ale startují novou éru po neúspěšné kvalifikaci letošního MS. Bílka může těšit, že má k dispozici zdravého kapitána Tomáše Rosického, po dlouhé pauze se vrací útočník Milan Baroš. Jediným jistým absentérem je zraněný stoper Tomáš Sivok.

Litva překvapila páteční remízou ve Skotsku, kde předvedla své herní kvality. Nejlepším střelcem reprezentace je Tomas Danilevičius z italského Livorna. V žebříčku FIFA je Litva na 52. místě.

Oba týmy se utkaly čtyřikrát, pokaždé bez potíží zvítězili Češi. Naposledy koncem května 2008 po dvou gólech Jana Kollera 2:0. Český tým vyhrál všechny čtyři úvodní zápasy kvalifikace ME v samostatné historii.

Na vítězství Česka si můžete vsadit v kursu 1,25, na výhru Litvy vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 9,3. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 4,9.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama