Hlavní obsah

Obhájce zlata Italy na úvod MS čeká oblíbená Paraguay

Lepšího soupeře na úvod cesty za obhajobou zlata na MS si fotbalisté Itálie nemohli přát. V pondělí se utkají s Paraguayí, kterou v obou dosavadních vzájemných duelech porazili. Komplikací pro Italy je zranění kreativního záložníka Pirla.

Foto: Stringer, Reuters

Trenér Marcello Lippi obhajuje s Itálií mistrovský titul.

Článek

Čtyřnásobní mistři světa přivezli do Jihoafrické republiky zkušený kádr, v němž nechybí devět mistrů světa zpřed čtyř let. Kouče Lippiho trápí zranění špílmachra Pirla, jehož do hry nepustí zraněné lýtko. V přípravě se Italům nedařilo, po březnové bezbrankové remíze s Kamerunem prohráli 1:2 s Mexikem a v generálce se rozešli se Švýcary po remíze 1:1. Letos nevyhráli jediný zápas.

Paraguay je dvojnásobným šampiónem Jižní Ameriky, stejně jako soupeř ale nemůže být s finální částí přípravy spokojená. Prohrála s Irskem 1:2, remizovala 2:2 s Pobřežím Slonoviny a až v generálce porazila 2:0 Řecko. V kvalifikaci ale svěřenci trenéra Martina porazili Brazílii i Argentinu.

Na mistrovství světa se oba celky utkaly před šedesáti lety, Italové zvítězili 2:0. Druhé vzájemné utkání je 13 let staré, „Squadra Azzurra“ vyhrála 3:1.

Na vítězství Italů si můžete vsadit v kursu 2,14, na výhru Paraguaye vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,68. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 2,92.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama