Hlavní obsah

Srbka Jankovičová může v Marbelle vyhrát první letošní turnaj

PRAHA

Blízko prvnímu triumfu v aktuální sezóně je Jelena Jankovičová. Srbská tenistka je na turnaji ve španělské Marbelle už ve finále, kde se utká s domácí Carlou Suárezovou. Bývalá světová jednička Jankovičová postoupila do boje o titul poprvé v ročníku.

Článek

Nasazená dvojka Jankovičová zamezila čistě španělskému finále, v semifinále totiž porazila turnajovou čtyřku Medinaovou 7:5 a 6:2. Předtím vyřadila Italku Vinciovou, Tunisanku Sfarovou a Italku Schiavoneovou.

Dvacetiletá Suárezová je v žebříčku WTA na 34. příčce a mezi nejlepšími čtyřmi zdolala Rumunku Cirsteaovou 6:2, 6:7(5) a 6:2. Domácí pátá nasazená hráčka předtím na turnaji vyřadila českou reprezentantku Kláru Zakopalovou, Rusku Ivanovovou a Estonku Aniovou.

Čtyřiadvacetiletá rodačka z Bělehradu letos prošla do 4. kola Australian Open, hladce vyhrála obě své dvouhry ve fedcupovém duelu s Japonskem, do semifinále se probojovala v Paříži. Poslední dva turnaje v Americe ji nezastihly v dobrém rozpoložení, po volném losu prvním kole hned dvakrát vypadla v Indian Wells a naposledy v Miami.

Barcelonská rodačka Suárezová na svůj premiérový triumf na okruhu WTA čeká, letos je jejím nejlepším výsledkem čtvrtfinále na úvodním grandslamu sezóny v Melbourne. Tam vypadla s Ruskou Dementěvovou.

Obě tenistky se zatím utkaly dvakrát a v obou případech se radovala zkušenější Jankovičová. Srbka zvítězila loni ve Wimbledonu i ve čtvrtfinále French Open. Oba zápasy měly celkem jasný průběh, Suárezová v nich získala čtyři, resp. pět her.

Na vítězství Jankovičové můžete vsadit v kursu 1,3. Na výhru Suárezové vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,93.

Reklama