Hlavní obsah

Rozjetý Detroit narazí na Santanu

V neobvyklé situaci jsou baseballisté Detroitu. Tygři mají za sebou šňůru pěti výher v řadě, které je vynesly do čela Centrální divize MLB. Dnes se jim však v dresu Minnesoty postaví jeden z nejlepších nadhazovačů soutěže, Venezuelan Johan Santana.

Foto: Internet

Baseball - ilustrační foto

Článek

Největší hvězda Twins začala sezonu jako obvykle. Santana je známý tím, že mívá slabší začátky sezon a ta letošní není výjimkou. V dubnu měl nepříliš dobré statistiky a vinou toho, že jeho spoluhráči nejsou příliš silní na pálce, i mizernou bilanci 1-3. V květnu se už ale fanouškům Twins představil starý dobrý Santana, který například před dvěma lety zakončil druhou polovinu sezony bilancí 13-0. V zápasech proti Seattlu, Detroitu a Chicagu povolil protivníkům v 21 směnách pouhé čtyři body, zato nedovolil odpal 30 hráčům soupeře. Hráči Detroitu proti němu v sedmi směnách dokázali odpálit jen dva body díky homerunu Magglia Ordoneze.

Od té doby se ale podceňovaný Detroit rozjel. Vyhrál posledních pět zápasů, včetně toho včerejšího na stadionu Twins, které porazil 7:4. Na kopci dnes za hosty nastoupí mladý Justin Verlander. Dá se o něm mluvit jako o nováčkovi, protože loni odházel jen jedenáct směn a až letos nastupuje v dresu Tygrů od začátku sezony. Zatím se mu neobyčejně daří. Letos odházel sedm zápasů a zklamal jen v utkání proti White Sox; v každém z ostatních šesti vydržel alespoň šest směn a když byl na hřišti, nezavinil nikdy víc než tři oběhy. Stejně jako Santana, i on odházel velmi dobrý zápas proti svému dnešnímu soupeři - na konci dubna byl přítomen vítězství 18-1.

Když nastupuje za Minnesotu Santana, bývají Twins většinou kursovými favority. Je tomu tak i dnes, kdy na Minnesotu vypsali bookmakeři kurs 1.77. Věříte, že si Detroit poradí s fantastickým nadhazovačem hostů? Pak dejte důvěru Detroitu v kursu 2.10.

Reklama