Hlavní obsah

Sevilla se Stuttgartem mají velké absence

Po úterních gólových hodech a včerejší střelecké mizérii v Lize mistrů je dnes na programu Pohár UEFA. Jeden z nejpikantnějších zápasů úvodního kola se odehraje v Seville, kam zajíždí Stuttgart. Ani jeden z celků nenastoupí zdaleka kompletní, který z nich toho dokáže využít?

Článek

Sevilla po dvou triumfech v Poháru UEFA loni žádnou trofej nezískala, a jelikož skončila ve španělské lize o skóre až pátá, do Ligy mistrů se neprobojovala. V kvalitativně nižší evropské soutěži však má na co navazovat a ráda by jistě uspěla i letos. S postupem do skupinové fáze neměli Rojiblancos sebemenší problém, když Salcburk doma i venku porazili v poměru 2:0. Velmi dobře navíc vstoupili i do ligové soutěže, v níž je momentálně lepší pouze Real Madrid, který rovněž ještě neprohrál, ale na svém kontě má o jednu remízu méně.

Sevilla tak má za sebou velmi dobré vstupy a dalšího může dosáhnout už dnes. „Je důležité odstartovat ziskem tří bodů,“ říká před zápasem se Stuttgartem obránce Julien Escude. „Bude to těžký zápas, ale hrajeme doma a zde umíme hrát velmi dobře, takže určitě máme šanci získat všechny tři body,“ dodal důležitý hráč sevillské defenzívy. Kouč Manolo Jimenez má však stále poměrně výrazné problémy se sestavou, když ani dnes nemá k dispozici Luise Fabiana, Diega Capela, Ernesta Chevantona, Frederica Kanouteho a Ivicu Dragutinoviče.

Stuttgart tak úspěšný start do sezony jako domácí nemá, přesto rozhodně patří mezi elitní evropská mužstva. V bundeslize překvapivě prohrál letos už třikrát, ale nutno poznamenat, že je nejvyšší německá ligová soutěž prozatím velmi vyrovnaná a čtyřbodová ztráta sedmého Stuttgartu na vedoucí Hamburk stále nic neřeší.

Do skupinové fáze museli Die Roten na rozdíl od Sevilly přes předkolo, v němž si však s maďarským Gyorem poradili bez sebemenších problémů. Větší bitvu svedli v prvním kole s bulharským týmem Černo More, když nejdříve vyhráli 2:1 na jeho hřišti, ale v domácí odvetě ještě 8 minut před koncem prohrávali 0:2. Ještě do konce základní hrací doby se však trefili Thomas Hitzlsperger a Mario Gomez, čímž rozhodli o postupu svého mužstva. Ve Španělsku to bude mít dnes německý zástupce o to těžší, že k zápasu s mužstvem neodcestovali Yildiray Basturk, Sami Khedira, Ricardo Osorio a Jan Šimák.

Věříte-li dnes ve vítězství Sevilly, pak si na ni můžete vsadit s kursem 1.50. Remíza je oceněna hodnotou 3.80 a na výhru Stuttgartu vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 5.75.

Reklama