Hlavní obsah

Souboj Phoenixu a Clippers se vrací do Arizony

Velmi vyrovnaná je zatím série druhého kola play off NBA mezi Phoenixem a Los Angeles Clippers. Oba týmy odehrály doma dva zápasy, z nichž jeden prohrály. Podaří se dnes Suns uhájit domácí půdu?

Článek

Phoenix zatím v souboji doplácí na svou slabinu. Tou je absence vysokých hráčů, kteří by stabilně dobře bránili pod vlastním košem a byli by útočnou hrozbou pro protivníka. V každém ze čtyř utkání Suns prohráli na doskoky, i v tom posledním, ve kterém Clippers postrádali pivota Chrisa Kamana. Domácí se tak spoléhají na své vynikající trojkaře, kterým se ovšem daří střídavě. V úvodním utkání série Phoenix proměnil 12 z 27 trojkových pokusů, které rozhodly divokou přestřelku v jejich prospěch. Od té doby brání Clippers svého soupeře při střelbě z velké vzdálenosti pozorněji. V posledních dvou soubojích měli Suns úspěšnost střelby za tři body pod třicet procent; předevčírem sice Raja Bell nastřílel fantastických sedm trojek, jeho spoluhráči ale trefili jen tři z 24 pokusů.

Hvězdou posledního utkání byl jako obvykle Elton Brand, který znovu neměl daleko k dosažení tzv. triple -doublu. Sedmadvacetiletý hráč, který prožívá nejlepší sezonu své kariéry, má v sérii proti Phoenixu průměr těsně pod třicet bodů na zápas. K nim přidal ještě devět doskoků a osm asistencí. Zdatně mu ale sekundoval i veterán Sam Cassell, kterému k triple-doublu chyběla jediná asistence. Alespoň 10 bodů nastřílelo všech pět hráčů základní sestavy, do které se po dlouhé době dostal vynikající střelec Corey Maggette.

Po čtyřech zápasech je tak série znovu na začátku. Komu se dnes podaří zvítězit a získat tak v duelu první mečbol? Podle bookmakerů se to spíše podaří Phoenixu, na který vypsali kurs 1.40 a handicap 5 bodů. Věříte, že si Clippers vzpomenou na svůj druhý zápas ve Phoenixu a znovu vyhrají? Pak si vsaďte na hosty, kurs je rovných 3.00.