Hlavní obsah

Sparta chce snížit ztrátu na Boleslav

Jako rozjetý vlak si v posledních zápasech vede pražská Sparta. Letenští zvítězili třikrát za sebou a jejich úkol - vyhrát jarní část ligy - je najednou velmi reálný. Jejich formu prověří Jablonec, který už šest zápasů nevyhrál.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Sparta v utkání s Jihlavou

Článek

Vyhrát jarní část soutěže by ale nyní tým trenéra Grigy neuspokojilo. Chtějí víc - skončit na druhém místě, ze kterého by se mohli dostat do Ligy mistrů. Po úspěšné sérii k tomu mají blízko; pokud dnes porazí Jablonec, budou mít 41 bodů a ztráta na Mladou Boleslav se smrskne na pouhé čtyři body. "Na série nemyslíme," vyjádřil se trenér Sparty ke šňůře osmi zápasů bez prohry. "Snažíme si vylepšit úspěšnými výsledky konec sezony, už zbývá jen několik utkání," dodal. Kromě útoku na druhé místo mají dnes domácí ještě jeden důvod vyhrát - Jablonec je jedním z týmů, které na podzim využily slabé formy Sparty, a začátkem listopadu ji na severu Čech porazil 2:1.

Na jaře se ovšem Jablonci o takových výkonech může jenom zdát. Poslední výhru si připsal na začátku března, když porazil Zlín, který bývá venku neškodný. Od té doby třikrát remizovali a třikrát prohráli. Jablonec ovšem nečeká jen na vítězství, ale i na gól, který nevstřelil už ve třech zápasech po sobě - a dnes je čeká mužstvo, které na jaře dostalo dva góly jen v úvodním utkání od Liberce. "Sice v poslední době nevyhrává, ale to není krize. Jen se u Jablonce projevilo zranění několika klíčových hráčů," nepodceňuje Griga dnešního soupeře. Ani dnes ale nebudou hosté kompletní, zranění nedovolí hrát Zábojníkovi, Klapkovi a Hrotkovi.

Jarní výkony Sparty je dnes pasují do role jasného favorita, na kterého bookmakeři vypsali kurs 1.30. Věříte, že se Jablonec zmátoří a dokáže si dnes z hlavního města odvézt alespoň bod? Pak si vsaďte neprohru hostů, kurs je 2.69.

Reklama