Hlavní obsah

Teplice chtějí zaútočit na druhé místo

Pod tlakem začínají být fotbalisté Teplic, kteří ještě nedávno byli na druhém místě a brousili si zuby na Ligu mistrů. Po sérii remíz je předběhla Mladá Boleslav a zespoda se na ně tlačí rozjetá Sparta. Severočeši mají šanci vrátit se na druhé místo dnes, kdy přivítají poslední tým tabulky - Blšany.

Foto: čtk

Brankář Příbrami Oldřich Pařízek v utkání 17. kola Gambrinus ligy v Teplicích.

Článek

Teplice si na jaře sice ještě neprohrály, zároveň ale oproti svým konkurentům ztrácejí. Jak je to možné? Jednoduše, tým trenéra Marečka remizoval v osmi z posledních devíti zápasů. Ani jednou sice neztratil všechny body, zároveň je ale dokázal získat jedinkrát, když začátkem dubna na Stínadlech porazil Jihlavu 3:1. Od té doby si rozdělil body s Libercem, Slováckem a Ostravou, které nedokázal porazit. "Pokud to řeknu hodně tvrdě, tak s kým jiným bysme měli vyhrát než s posledním mužstvem. I když varovně zvedám prst, protože je jasné, že se Blšany neporazí samy. Pro ně je to jedna z posledních šancí v záchranářském boji," stručně shrnul motivaci obou týmů asistent teplického trenéra Jiří Bartl. Jeho tým ale dnes nebude kompletní - zranění nedovolí vyběhnout na trávník Szabóovi, Ryškovi a Kroupovi a kvůli trestu nenastoupí ani Colzera.

Zatímco Teplicím jde "jen" o druhé místo, Blšany bojují v Gambrinus lize o holou existenci. Mužstvo trenéra Michala Bílka sice na jaře několikrát dokázalo sebrat body favoritům - remizovalo doma se Spartou a Libercem a porazili Mladou Boleslav - zároveň ale prohrávají v zápasech, ve kterých si to nemohou dovolit. Před týdnem je v klíčovém zápase porazilo Brno a o víkendu doma nestačili na utrápenou Olomouc, která na jejich hřišti zvítězila 2:0. "Naše situace je kritická. Ale dokud bude teoretická šance na záchranu, tak se o ní popereme," prohlásil obránce hostů Jan Vorel. Michal Bílek dnes na trávník pošle sestavu, ve které kvůli kartám bude chybět Devátý a zřejmě i Pešír, který byl vyloučen v zápase s Olomoucí.

Přesto, že zápasy Teplic končívají většinou nerozhodně, je dnes podle bookmakerů domácí tým favoritem, na kterého vypsali kurs 1.40. Myslíte si, že i dnes budou Marečkovi hráči remizovat? Pak si vsaďte 0 s kursem 3.85. A pokud věříte, že Blšany mohou jako první na jaře Teplice porazit, kurs na hosty je 7.25.

Reklama