Hlavní obsah

Třinci se nyní daří

Česká hokejová extraliga má na programu kolo, které se neobvykle téměř rovným dílem rozdělilo do dvou dnů. Většina zápasů se přesto odehraje v pátek. Pražské kluby cestují ven. Sparta bude hledat cestu k tomu, jak vyzrát na Plzeň a Slavia bude pátrat po ztracené pohodě v Mladé Boleslavi. Kladno se chystá na Třinec.

Článek

Kladno již dávno nemyslí na nadějný začátek sezóny. V listopadu se jeho výkony ustálily na jednoduchém rytmu. Doma vyhrávalo, když pokaždé pouze jednou inkasovalo. Z venku naopak nepřivezlo ani jediný bod, protože tam střelecky strádalo. Kanadskému bodování klubu vévodí trojice mnohonásobných mistrů světa. Pavel Patera je navíc nelepším nahrávačem v celé extralize. Trenéři Kladna nyní také mohou využívat na střídavý start další dva zkušené hráče. Obránce Andrej Novotný a útočník Václav Novák však zatím své osobní statistiky příliš nerozmnožili. Zcela jinak je na tom brankář Miroslav Kopřiva, který díky skvělým výkonům pronikl před měsícem i do reprezentace.

Třinec svojí hrou nepřekvapuje. Dnes bude zajímavé sledovat, zda dříve sto gólů v této sezóně vstřelí nebo inkasuje. V obou těchto protichůdných parametrech je na čele soutěže a celkově se pak pochopitelně pohybuje ve středu tabulky. O obdržené góly se brankáři Roman Čechmánek a Roman Vojtek podělili rovným dílem. Starší z nich má ostatní statistiky mírně lepší, ale kdo bude při nepravidelném nasazování chytat dnes, není jasné. Trenér Třince se bude muset obejít bez útočníka Miroslava Kováčika, který v negativním slova smyslu vyniká častým vylučováním a také nejhorším klubovým +/- hodnocením. Hosté z celkového hlediska venku strádají, i když poslední dva zápasy mimo svůj led zvládli.

Bookmakeři bwin však předpokládají, že šlo spíše o čestné výjimky. Na výhru domácího Kladna totiž vypsali kurs 2,15 . Hosté mají před soupeřem náskok čtyř míst a stejného počtu bodů. Proti dnešnímu sokovi se ovšem Trinci příliš nedaří, což potvrzují i dvě letošní smolné prohry v prodloužení. Tentokrát si lze na úspěch hostujícího klubu vsadit v kursu 2,65 .

Reklama