Hlavní obsah

Získá Rusedski před domácím publikem titul?

Dnes vyvrcholí v londýnské Royal Albert Hall tenisové Masters veteránů. Z osmičky hráčů, kteří se závěrečného podniku letošní série Black Rock Tour of Champions zúčastnili, postoupili do souboje o titul Greg Rusedski a Cedric Pioline. Oba nenašli ve své základní skupině přemožitele, složení finálové dvojice je tudíž naprosto zasloužené.

Foto: internet

Greg Rusedski se ve finále turnaje Masters veteránů utká se Cedricem Piolinem.

Článek

Během aktivní kariéry se střetli celkem čtyřikrát a ze tří klání odešel jako vítěz Pioline. Francouzský hráč, jehož maximem ve dvouhře bylo 5. místo, grandslamový titul nezískal, ačkoli byl ve finále US Open i Wimbledonu. V obou případech jej o triumf připravil Pete Sampras. Zde v Londýně zůstali na raketě 49letého rodáka z Neuilly/Seine Jeremy Bates, John McEnroe a právě Pete Sampras. Ba co víc, všechna vítěžství zaznamenal Pioline bez ztráty setu. Zejména výhra nad nejúspěšnějším hráčem tenisové historie, co se počtu získaných grandslamových titulů týče, byla překvapující, vždyť 37letý Američan porazil bezprostředně před odjezdem do Londýna v exibičních zápasech Dominika Hrbatého a především Radka Štěpánka. Ovšem ve včerejším zápase, který byl přímým soubojem o finále, zvládl obě zkrácené hry Pioline, čímž největšího favorita vyřadil. Sampras si tak musí na svůj premiérový triumf mezi veterány počkat minimálně do příští sezony.

Greg Rusedski ukončil profesionální kariéru teprve před rokem. Tento, původem Kanaďan, zaznamenal na okruhu ATP ve dvouhře celkem 436 výher. Ve svém jediném grandslamovém finále, na US Open 1997, nestačil na Australana Patricka Raftera. Stejně jako Pioline se na Masters veteránů pečlivě připravoval. Několikahodinový trénink denně přinesl své ovoce a Rusedski je již pouze krůček od svého přání, získat v domácím prostředí titul veteránského tenisového krále. V cestě do finále porazil Guy Forgeta 2-0, Stefana Edberga i Pata Cashe udolal až ve třetím setu. Ten se na veteránských turnajích hraje na deset vítězných míčků. Spolehnout se mohl na svou vyhlášenou zbraň - dělové podání.

Získá korunu veteránského šampióna Pioline, jehož sebevědomí bezesporu po skalpu Samprase vzrostlo, či Rusedki s podporou diváků v zádech? Bwin favorizuje Piolina, na jehož výhru je vypsán kurs 1.59, Rusedského výhra je nabízena v kursu 2.20

Reklama