Hlavní obsah

Zmaří Baghdatis Robredovy naděje?

Pomstu neoblíbenému soupeři přichystal ve druhém kole turnaje v Paříži Tommy Robredo. Španěl porazil Guillerma Canase a zlepšil si tak špatnou bilanci s ním. Nyní má možnost udělat něco podobného i v zítřejším čtvrtfinále, kde narazí na Kypřana Baghdatise.

Foto: DPA/EPA

Tommy Robredo

Článek

Výhra nad Canasem má pro Robreda velkou cenu, ovšem ne jen kvůli vyřizování účtů. V Paříži se totiž stále ještě nerozhodlo o tom, kdo pojede na Turnaj mistrů do Šanghaje, a zaváhání by mohlo znamenat konec nadějí. Pro Robreda pak bylo vítězství důležité i kvůli sebedůvěře. Nejsou to ani dva měsíce, kdy se dostal do finále v Pekingu a poté dokonce zvítězil ve francouzských Métách. Potom ale přišel útlum: s Madridem se rozloučil hned v prvním kole, když nestačil na Del Potra, a stejně rychle vypadl i v Lyonu po prohře s domácím Gicquelem. Ani v Paříži nezačal zrovna suverénně, domácí Simmon mu sebral set, ve třetím ovšem Španěl prokázal lepší nervy a zvítězil 6-4. V souboji s Canasem se ve druhém kole mělo rozhodnout, kdo se s vidinou cesty do Šanghaje rozloučí. Canas do utkání nastupoval s bilancí 4-1 v zádech, dnes mu to ovšem nebylo nic platné a prohrál 5-7 5-7.

V pátek narazí Robredo na dalšího hráče, se kterým má nevyrovnané účty. Marcose Baghdatise z Kypru potkal na kurtech poprvé a zatím naposledy v předminulé sezony na Australian Open. Zkušenější Robredo tehdy neuhrál na svého soupeře ani set a prohrál 6-7 4-6 1-6. Teprve v další sezoně vylétl Kypřan raketově vzhůru a letos jenom potvrzuje, že je to hráč s mimořádným talentem. A to na všech površích. Hned v úvodu sezony zvítězil v záhřebské hale na koberci, o týden později v Marseille došel až do finále, na antuce v Mnichově se probojoval do semifinále a úspěchy slavil i na trávě - v Halle ho až ve finále zastavil Berdych a s Wimbledonem se rozloučil až ve čtvrtfinále po obrovské bitvě s Davyděnkem. Tomu tento týden někdejší prohru oplatil. Poté, co bez ztráty setu přešel přes Ferrera a Ljubičiče, se s Rusem utkal ve třetím kole a matně hrajícího Davyděnka porazil překvapivě hladce 6-2 6-2. Davyděnko, který už měl účast v Šanghaji jistou, mu to ovšem hodně usnadnil. Rus minulý týden dostal pokutu za malou snahu na turnaji v Petrohradě a i nyní ho rozhodčí pokáral poté, co během krátkého pobytu na kurtu stihl udělat deset dvojchyb a 36 nevynucených chyb.

Nyní čeká Baghdatise těžší úkol, proti němu totiž bude stát soupeř s velkou motivací. I tak ovšem bookmakeři považují za favorita Kypřana, na kterého vypsali kurs 1.50. Myslíte si, že Robredo má větší šanci, než napovídají kursy? Pak si vsaďte na jeho vítězství, u bwin na něj najdete kurs 2.25.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.