Hlavní obsah

Berrettini - Murray 6:4, 5:7, 6:3 Berrettini udolal ve finále ve Stuttgartu Murrayho a má šestý titul

Italský tenista Matteo Berrettini udolal ve finále travnatého turnaje ve Stuttgartu Brita Andyho Murrayho za dvě a půl hodiny 6:4, 5:7, 6:3 a získal šestý titul na okruhu. Murray, jehož v rozhodujícím setu limitovaly potíže s břišním svalem, neukončil téměř tříleté čekání na 47. turnajové prvenství.

Foto: Weißbrod Bernd, ČTK

Matteo Berrettini ve finálovém zápase turnaje ve Stuttgartu proti Andy Murraymu

Článek

Druhý nasazený Berrettini, jenž se letos dostal do finále poprvé, získal první set díky jedinému brejku ve třetím gamu. Ve druhé sadě se totéž podařilo za stavu 6:5 Murraymu, který se snaží o návrat mezi elitu po opakovaných operacích kyčle, a bylo vyrovnáno.

Do rozhodujícího setu vstoupil desátý hráč světového žebříčku Berrettini dvěma čistými hrami. Servis si i díky celkovým 19 esům bez problémů držel i dál, zatímco Murray si musel vyžádat ošetření. Sice bojoval, ale břišní sval jej viditelně omezoval. Za stavu 3:5 při vlastním podáním ještě odvrátil první mečbol, napodruhé už byl Ital úspěšný.

Foto: Weißbrod Bernd, ČTK

Andy Murray ve finále turnaje ve Stuttgartu neuspěl

Šestadvacetiletý Berrettini triumfoval ve Stuttgartu podruhé, poprvé slavil před třemi lety. Zařadil se tak do okruhu favoritů na titul ve Wimbledonu, kde loni došel až do finále.

Turnaj mužů ve Stuttgartu (tráva, dotace 769.645 eur):
Dvouhra - finále:
Berrettini (2-It.) - A. Murray (Brit.) 6:4, 5:7, 6:3.
Čtyřhra - finále:
Pavič, Hurkacz (3-Chorv./Pol.) - Venus, Pütz (1-N. Zél./Něm.) 7:6 (7:3), 7:6 (7:5).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.