Hlavní obsah

Alcaraz - Auger-Aliassime 6:4, 6:4Alcaraz je v Indian Wells v semifinále a dál útočí na světový trůn

Španělský tenista Carlos Alcaraz vyřadil ve čtvrtfinále turnaje v Indian Wells Kanaďana Félixe Augera-Aliassimeho a po výhře 6:4, 6:4 ho dvě vítězství dělí od návratu na světový trůn. V čele žebříčku ATP by mohl opět vystřídat Srba Novaka Djokoviče, který v kalifornské poušti kvůli chybějícímu očkování proti koronaviru nemůže startovat.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Carlos Alcaraz ze Španělska slaví triumf nad Felixem Auger-Aliassimem z Kanady.

Článek

Obě hvězdy nastupující generace předvedly strhující podívanou plnou atraktivních výměn. Ve čtvrtém vzájemném duelu se nakonec dočkal první výhry devatenáctiletý Alcaraz, který o tři roky staršího soupeře zdolal po dvouhodinovém boji. V semifinále se utká s Italem Jannikem Sinnerem, který vyřadil domácího obhájce titulu Taylora Fritze 6:4, 4:6, 6:4.

Vítěz loňského US Open Alcaraz se při návratu po zranění snaží napodobit tenisové velikány Rafaela Nadala a Novaka Djokoviče, kterým se po zdravotní pauze na okruhu ATP dařilo. Při premiérovém startu v sezoně po tříměsíční léčbě břišních svalů získal Španěl před necelými čtyřmi týdny v Buenos Aires titul, následně v Riu de Janeiro došel do finále.

"Sledoval jsem velké hráče, Djokoviče nebo Rafu, když se vraceli po zranění, po té pauze měli výbornou percentuální úspěšnost v získávání titulů," řekl Alcaraz. "Díval jsem se na ně, když jsem byl zraněný a připravoval se. Motivovali mě, abych hrál na prvních turnajích po zranění dobře," dodal.

Pokud Alcaraz získá titul i v Indian Wells, může se stát teprve druhým tenistou, který vyhraje jako teenager alespoň tři turnaje Masters. Ve sbírce už má z loňska trofeje z Miami a Madridu. Nadal jich před dvacítkou vyhrál šest.

Tenisový turnaj mužů a žen v Indian Wells (tvrdý povrch):
Muži (dotace 10,143.750 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Alcaraz (1-Šp.) - Auger-Aliassime (8-Kan.) 6:4, 6:4
Sinner (11-It.) - Fritz (4-USA) 6:4, 4:6, 6:4

Reklama