Hlavní obsah

Chová se jak desetileté děcko! kritizoval australského bouřliváka Kyrgiose jeho soupeř

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Australská dvojka K+K, tedy Nick Kyrgios a Thanasi Kokkinakis, postupuje domácím turnajem zatím jako po másle. Dvojice vyřadila dokonce světové jedničky ve čtyřhře a po další výhře nad německo-novozélandským párem je na Australian Open dokonce v semifinále. Po prohraném čtvrtfinále si nebral servítky Novozélanďan Michael Venus, který Kyrgiose označil za hlupáka, který se chová jako desetileté dítě.

Foto: Morgan Sette, Reuters

Nick Kyrgios se chová rozhodně jinak než většina tenistů. Je to bouřlivák a showman.

Článek

Kokkinakis s Kyrgiosem zatím na turnaji ve čtyřhře předvádí velmi dobré výkony, díky kterým se dostali už do semifinále. Některé diváky jejich hra a „divadélko," které předvádí při zápasech baví, jiným přijde dětinské, stejně jako Novozélanďanovi Venusovi, který se po prohraném čtvrtfinále (5:7, 6:3 a 3:6) do Kyrgiose opřel.

„Vždycky bude mít příznivce, kteří ho budou podporovat, ať už udělá cokoliv, ale nakonec stejně zůstane absolutním hlupákem," řekl Venus v rozhovoru pro 1News. „Jeho mentální vyspělost je tak na úrovni desetiletého dítěte, a to jsem k němu ještě mírný, " pokračoval.

Novozélanďan sice řekl, že Kyrgiose považuje za úžasný talent, ale kvůli své prostořekosti a mentální nezralosti se prý nikdy ve dvouhře nedostane výš. „Po stránce vyspělosti vidíte, proč nikdy nenaplnil svůj potenciál a pravděpodobně ho ani nikdy nenaplní," dodal.

Nezapomněl se vyjádřit ani k nešťastnému incidentu, při kterém Kyrgios míčkem zasáhl dítě v hledišti. Po chvilce malému fandovi věnoval svou raketu jako drobné odškodné a publikum to náležitě potleskem ocenilo. „Fascinující... Napálí míček, který zasáhne dítě, pak mu věnuje raketu, a to z něj udělá dobráka," pozastavoval se nad tím Venus.

Nelíbila se mu obecně ani atmosféra při zápase. „Bylo to tam spíš jako v cirkuse, ne na tenisovém utkání," narážel zřejmě na to, že australský pár neustále hecoval publikum, aby tleskalo i během servisů, což soupeře rušilo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Tenista Kyrgios trefil míčkem malého divákaVideo: sntv

Reklama

Související témata: