Hlavní obsah

Kyrgios trefil malého diváka. Pak se v pískotu omlouval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Australský tenista Nick Kyrgios se během úterního čtvrtfinále Australian Open ve čtyřhře předvedl v nelichotivém světle. Vyhlášený bouřlivák a miláček části domácího publika tentokráte dost přestřelil, když v zápase se svým parťákem Thanasim Kokkinakisem proti dvojici Tim Puetz, Michael Venus (2:1) zahrál zbytečný úder po zahlášené teči a svou smečí trefil dítě v hledišti. Malému divákovi se pak sice omluvil, část návštěvníků Kia Areny ale rodáka z Canberry vypískala.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Tenista Kyrgios trefil míčkem malého diváka.Video: sntv

 
Článek

Svůj úder si Kyrgios skoro jistě mohl odpustit. Kokkinakisovo podání trefilo pásku, jejich soupeř míč sice vracel zpět, ale v době, kdy se Kyrgios rozpřahoval, už arbitr na umpiru dávno zahlásil pokyn k opakování servisu.

Míček pak po ráně Australana nešťastně zasáhl malého diváka a hlediště spustilo pískot. Kyrgios věděl, že tohle se mu vůbec nepovedlo. Jeho výraz hovořil za vše. Nejprve se plačícímu chlapci omlouval zdviženou levicí, pak ale pochopil, že tady trofej v podobě míčku, který chlapce zasáhl, stačit nebude.

Foto: Tertius Pickard, ČTK/AP

Nick Kyrgios si frustraci vybil na své raketě. Nakonec však s parťákem Kokkinakisem postoupil do semifinále AO.

Hocha nakonec obměkčila raketa, stejně jako část domácích fandů. Našli se ale i tací, pro které byl další Kyrgiosův úlet už zkrátka přes čáru.

Kyrgios s Kokkinakisem duel s německo-australským párem ovládli 2:1 (7:5, 3:6, 6:3) a v semifinále čtyřhry je čeká dvojice Granollers, Zeballos.

Reklama

Související témata: