Hlavní obsah

Další rána pro Djokoviče. Bez očkování nemůže ani na Roland Garros

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen co se musel rozloučit s účastí na Australian Open, má už zaděláno na stejné problémy i směrem k příštímu grandslamovému turnaji - květnovému Roland Garros. Francouzské úřady totiž nechtějí udělovat neočkovaným tenistům žádné výjimky.

Foto: Darko Bandic, ČTK/AP

Novak Djokovič v letadle při cestě z Austrálie do Srbska.

Článek

Djokovič se nijak netají svým odmítavým postojem k očkování. Pro vstup do Austrálie sice bylo možné získat zdravotní výjimku z jinak povinné vakcinace, ale jak dobře známo, ani údajné prodělání nemoci covid 19 v prosinci nakonec srbskému tenistovi nepomohlo, ze země byl po soudních peripetiích deportován a v Melbourne si nezahraje.

Tím ale nejspíš jeho problémy kolem očkování nekončí. Francouzská ministryně sportu Roxane Maracineanuová sice dříve uvedla, že i neočkovaným sportovcům bude umožněno účastnit se turnajů a soutěží v zemi, podle nového zákona, schváleného v noci z neděle na pondělí, je ale všechno jinak.

Neočkovaní lidé starší 16 let nebudou mít podle zákona právo na vstup do restaurací, kulturních a sportovních zařízení či dálkových dopravních spojů a ministerstvo sportu v pondělí oznámilo, že nehodlá neočkovaným tenistům udělovat žádné výjimky.

Foto: Abdel Hadi Ramahi, Reuters

Novak Djokovič na cestě z Australie do Srbska během přestupu na letadlo v Dubaji.

"Pravidla budou platit pro každého, ať už je to divák nebo sportovec. A to až do odvolání. Roland Garros je v květnu. Situace se do té doby může změnit a my samozřejmě doufáme, že bude příznivější. Takže uvidíme, ale rozhodně nejsou žádné výjimky z platných pravidel," citovala agentura Reuters vyjádření ministerstva.

Problémy pro srbského tenistu ale mohou přijít i ve Wimbledonu. Už nyní během Australian Open může přijít o pozici světové jedničky, z níž ho může sesadit buď Daniil Medveděv, nebo Alexander Zverev.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články