Hlavní obsah

Další ztráta pro Australian Open. Nezúčastní se ani čtyřnásobná grandslamová šampionka Ósakaová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dalo se to očekávat, ale i tak tato zpráva tenisové příznivce příliš nepotěšila. Z účasti na prvním grandslamu letošní sezony se omluvila i bývalá světová jednička a nejlépe placená hráčka světa Naomi Ósakaová. Její absenci oznámili pořadatelé na sociálních sítích, aniž by uvedli důvod. Sama tenistka mlčí.

Foto: Profimedia.cz

Japonská tenistka Naomi Ósakaová vypadla loni na AO ve třetím kole.

Článek

Momentálně 42. hráčka žebříčku WTA se na soutěžním turnaji nepředstavila od září minulého roku, kde ve 2. kole turnaje v Tokiu vzdala kvůli zdravotním problémům. Všichni doufali v comeback na Australian Open, které Ósakaová dokázala v letech 2019 a 2021 vyhrát, ale marně.

„Naomi Ósakaová se odhlásila z Australian Open. Bude nám chybět," uvedli stručně pořadatelé na svém Twitteru. Japonská tenistka původně na seznamu účastníků figurovala, ale její neúčasti nahrával fakt, že se nepředstavila na žádném z přípravných turnajů (Adelaide, Hobart).

Místo tenisových aktivit se v poslední době věnovala spíše marketingu a cestování. S přítelem rapperem Cordaem si užívala výlet po Evropě, ale příspěvek o své cestě později ze sociálních sítích smazala.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený 大坂なおみ🇭🇹🇯🇵 (@naomiosaka)

Pro australský turnaj jde tak o další ztrátu. Je jasné, že se letos nepředstaví domácí Ashleigh Bartyová, která zde loni dokázala triumfovat, ale již ukončila kariéru, a dokonce oznámila těhotenství. Aktivní kariéru ukončil i Roger Federer, kvůli zranění se odhlásila i aktuální světová jednička, Španěl Carlos Alcaraz.

Reklama