Hlavní obsah

Djokovič je sobec! pustil se do něj jeho kolega. Nemontuj se do té politické frašky, radí mu fanoušci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Drama kolem srbského tenisty Novaka Djokoviče pokračuje. Po spekulacích o falešném datu pozitivního testu a losu prvního kola Australian Open, ve kterém sice tenista figuruje, ale stále ještě není jisté, že se v něm představí, je tu další kauzička. K případu se vyjadřovala už řada známých tenistů, teď promluvil i Portugalec Joao Sousa, který srbskou ságu označil za frašku, která kazí dobré jméno tenisu a Djokoviče jako sobce.

Foto: @TennisWorlden, Twitter

Joao Sousa (vlevo) s Novakem Djokovičem.

Článek

Portugalský tenista, který aktuálně figuruje na 140. místě žebříčku ATP, se aktuálně, stejně jako Djokovič, nachází v Austrálii. Jenže narozdíl od světové jedničky jeho přítomnost v kvalifikaci na start na prvním grandslamu sezony neprovází taková pozornost.

Sousa dostal v jednom z rozhovorů otázku, co si myslí o celé Srbově kauze. „Djokovič má své ideály. Ale to, co se děje, není pro tenis dobré," řekl portugalskému webu Bola Amarela. Dále uvedl, že se dokáže vcítit do jeho situace a chápe, čím si prochází, ale že jeho přístup ke kolegům je sobecký.

„Mnozí z nás, ne já, se také nechtěli nechat naočkovat, a nakonec to museli udělat, aby mohli hrát," řekl Sousa s tím, že Djokovič hledá způsoby, jak tato pravidla obejít. „Pro všechny ostatní hráče toto rozhodnutí není snadné přijmout. Ale chápu, že hájí své ideály," dodal.

Portugalský novinář, který s tenistou vedl zmiňovaný rozhovor, z něj úryvek sdílel na sociálních sítích, kde se okamžitě strhla lavina reakcí. „Joao by se měl soustředit na svou vlastní rozpadající se kariéru, a ne se starat o drama kolem GOAT (nejlepšího všech dob, pozn. red.)," poradil mu jeden z Djokovičových příznivců.

„Zní to jako: Já jsem neměl koule na to, abych se postavil za své přesvědčení, tak bys to neměl mít dovolené ani ty," přisadil si další. „Novak tyhle pravidla nevymyslel, pokud si někdo myslí, že to není fér, ať neukazuje prstem na něj, ale na Australský tenisový svaz, nebo na jinou organizaci, která výjimky povolila," zastávají se Djokoviče další.

Našli se ale i tací, kteří stáli za portugalským tenistou. „Nenech se zatáhnout do téhle politické s*ačky," radili Sousovi.

Reklama