Hlavní obsah

Djokovič lhal? Australské úřady řeší nejasnosti s formuláři, tenista vesele trénuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zmatky kolem srbského tenisty Novaka Djokoviče a jeho příjezdu do Austrálie stále hýbou nejen sportovním světem. Poté, co byl tenista propuštěn z detenčního hotelu, chtěl dohnat tréninkové manko a vydal se kurt Roda Lavera. Australské úřady mezitím řešily nejasnosti s vyplňováním příjezdových formulářů. Podle nich totiž Djokovič v předchozích čtrnácti dnech nikam necestoval, ale co jeho cesta do Španělska?

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Trénink Novaka Djokoviče v Melbourne.Video: sntv

 
Článek

Australské deníky přišly s informací, že světová jednička nejspíše lhala při vyplňování příjezdových formulářů před vstupem do země. Podle nich totiž v uplynulých 14 dnech před překročením hranic (6. ledna) Djokovič nikam necestoval, jenže jeho kroky z Bělehradu vedly do španělské Marbelly, kde trénoval.

Tenista tvrdí, že formuláře za něj vyplňoval Australský tenisový svaz. O celém případu diskutují také ministerští předsedové Austrálie a Srbska. Srbská premiérka Ana Brnabicová svého kolegu Scotta Morrisona požádala, aby se k Djokovičovi chovali v Austrálii důstojně a umožnili mu řádně se připravit na nadcházející turnaj.

Zda se na první grandslamové akci roku 2022 Djokovič představí však stále není jasné. Vízum mu sice soudem bylo obnoveno, ale ministr pro imigraci Alex Hawke mu jej stále můžu odebrat. V tom případě by byl tenista deportován a do země by nemohl následující tři roky. Ministr by měl o všem rozhodnout podle agentury AP ve středu.

"Je to v procesu. Ministr Hawke případ důkladně zkoumá. V současné době nám to nepřísluší více komentovat," uvedl ministrův mluvčí.

K situaci se vyjádřila i mužská tenisová organizace ATP, podle které je situace nepříjemná na všech frontách. Zároveň však uvedla, že hráčům doporučuje očkování. A 97 procent tenistů ze světové stovky je prý naočkováno.

Djokovič ale mezi ně nepatří. Výjimku pro start na Australian Open, kde se má pokusit o útok na rekordní 21. grandslamový titul, získal údajně na základě prodělání nemoci během posledního půl roku.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.